"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Böylesi nadir görülür: İşçiler maaşlarına yapılacak zammı kendileri belirlediler

04 Haziran 2015, Perşembe 14:31
Edirne Belediyesi ve Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasındaki toplu iş sözleşmesi ek protokolü görüşmelerinde, işçiler maaş zammını kendileri belirledi.

Edirne Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 31 Aralık 2015'e kadar geçerli olan toplu iş sözleşmesiyle belirlenen maaşlarda yapılacak iyileştirme oranını görüşmek için çalışanlarla bir araya geldi. 

Gürkan, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin bu yıl 31 Aralık'a kadar geçerli olduğunu söyledi. 

Çalışanların kararıyla mayıs ayında Tüm Yerel-Sen'e geçildiğini ve toplu sözleşmedeki maaşların iyileştirilmesine ilişkin ek protokol imzalandığını ifade eden Gürkan, sendika ile görüşmeler sırasında rakamın belirlenemediğini anlattı. 

Gürkan, maaş zammını çalışanların belirleyeceğini ifade ederek, "Bir iş yerinde öncelikle çalışanları memnun etmek gerekir. Çalışanlar yaptığı işe inanarak sarılırsa daha çok başarılı sağlanır. Şunu da göz ardı etmemek gerekir; her yerde çok çalışan, normal çalışan, az ve hiç çalışmayanlar vardır. Çok eski bir sendikacı olarak, 'Ben sendikalıyım' diyen herkesin çalışma hayatında arkadaşlarına ve bütün topluma örnek olması gerekir" diye konuştu.

Tüm Yerel-Sen ile yıl sonuna kadar geçerli olacak ek sözleşme imzalanacağını vurgulayan Gürkan, "Genelde belediye başkanı ve sendika arasındaki görüşmelerin ardından sözleşme imzalanır. Biz çalışanlarımıza soruyoruz" dedi. 

Çalışanların kararının alındığı örnek bir toplu sözleşmenin daha önce yapılmadığını savunan Gürkan, maaş artırma limitinin belirlenmesi için belediye çalışanlarının söz alarak fikir belirtmesini istedi. 

Çalışanlar üst limitten zam istedi

Çalışanlar adına söz alan Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, maaşlara üst limitten zam yapılmasını istediklerini söyledi. Edirne Belediyesi'nde çalışan 335 memur ve 60 kadrolu işçi de Baskak'ın talebini onayladı. 

Çalışanların talebinin kabul edilmesi üzerine, Gürkan ve Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç, maaşlara brüt 753 lira zam yapılmasını öngören protokolü imzaladı.

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Koç, protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesi'nin demokratik bir belediye olduğunu dile getirdi. 

Tüm Yerel-Sen'in çalışanlardan yana olduğunu aktaran Koç, "Kamu emekçilerinin umudu ve ışığı olmaya devam ediyoruz. Emekçinin, sorunlarını çözmeye çalışan bir anlayışla hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

AA

Okunma Sayısı: 2362
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı