"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu iş Merkez Bankası’nı aştı

23 Mayıs 2018, Çarşamba 21:49
Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Actus Portföy Araştırma Direktörü Gizem Öztok Altınsaç, kurlarda art arda gelen tarihÎ rekor düzeylere ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Artık bu iş Merkez Bankası’nı aştı.’’ dedi.

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Actus Portföy Araştırma Direktörü Gizem Öztok Altınsaç, kurlarda art arda gelen tarihi rekor düzeylere ilişkin yaptığı değerlendirmede gerekli önlemler alınmadığı için bu noktaya gelindiğini ve çok geç kalındığını belirterek, “Gerekli önlemler alınmadığı için bu noktaya gelindi. Aslında çok geç kalındı zaten. Gerektiğinde faiz artırımı gelmedi, piyasada faizler çoktan arttı; dönüp dolaşık reel sektörü vurabilir bu durum. Bu iş Merkez Bankası’nı aştı. Çünkü reel sektörün çok büyük bir açık pozisyonu var. Bu noktadan sonra artık ekonomi yönetiminin de neden bu noktaya gelindiği ve neden önlem alınmadığını açıklaması gerekiyor. Piyasalar zaten iki haftadır Merkez Bankası’ndan atması gereken adımı bekliyor; fakat artık iş işten geçti. Merkez Bankası’nın en azından piyasanın ateşini bir nebze almak için 200-250 baz puan faiz artırımı yapması gerekir.’’ diye konuştu.

***

Tıklayınız:

Merkez Bankası'ndan açıklama

Mehmet Şimşek'ten 'mali disiplin' açıklaması

Bunları yaparsak Türk Lirası değer kazanacaktır

Bakan Zeybekci: En doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır

Bozdağ'dan ''döviz'' açıklaması: "Ekonominin kurallarını çok iyi biliyoruz"

Dövizde rekorlar bitmiyor... Borsa İstanbul Grubu'ndan döviz kararı!

Ve altının gram fiyatı 200 lirayı test etti!

 

DHA

Okunma Sayısı: 2566
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı