"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu sezon çilek üreticisinin yüzü güldü

04 Temmuz 2015, Cumartesi 11:35
Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde hasat tamamlanırken, tarlada kilogram fiyatının sezonu 2,5 liradan kapatması çiftçileri sevindirdi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, çilek hasadının Aralık ayında örtü altında başladığını, açık alanda ise Nisan ayından itibaren ürün alındığını hatırlattı.

Sezonun başında örtü altı ürünlerin kilogramının tarlada 5 liradan alıcı bulduğunu ifade eden Kaynar, "Açık alanda çıkan çilek ise 4 liradan başladı. Daha sonra çıkan ürünlerle rakam 2,5 liraya kadar geriledi. Geçen yıl 1,5 liraya kadar düşen fiyatın bu sezon 2,5 lirada kalması çiftçiyi mutlu etti" dedi.

Kaynar, bu yıl 20 bin dönüm araziden 80 bin ton hasat yapıldığını belirterek, Silifke çileğinin kalitesi ve dayanıklılığı nedeniyle iç ve dış piyasada yoğun talep gördüğünü söyledi.

Hasadın tamamlanmasıyla tarlaların yeni sezona hazırlık sürecinin başladığını aktaran Kaynar, "Çilek aralıktan temmuz ayına kadar hasat edilebiliyor. Üretim periyodunun yaz aylarında da devam edilmesi ve 10 aylık bir üretim periyodu yakalamak için yayla köylerinde de çilek üretimi için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1482
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı