"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu yollarla elektrik faturanızı düşürebilirsiniz

24 Ocak 2016, Pazar 10:47
Yeni yılın zamlarla birlikte gelmesiyle sarsılan vatandaşlar, tasarruf etmek için farklı yöntemlere başvuruyor.

Ev hanımlarının kullanacağı bu yöntemlerle faturalarınızı düşürebilirsiniz.

Elektrik, su ve doğalgaza gelen zamlar dolayısıyla vatandaş, yüksek gelen faturaları düşürmenin yollarını arıyor. Bu durumda en büyük görev ise ev hanımlarına düşüyor. Evde yapılan bazı tasarruflarla kabarık gelen faturalarınızı indirerek bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. İşte evinizde tasarruf edebileceğiniz yöntemler;

Elektronik bir cihaz alırken enerji verimliliği A, A+, A++, A+++ cihazları tercih edin. Bu cihazlar daha az enerji ile çok daha fazla iş yapar.

Buzdolabınızı güneş alan bir yere veya radyatör, fırın gibi ısı kaynaklarının yanına koymayın. Buzdolabı dışarıdan ısı aldıkça içini soğutması zorlaşır ve elektrik tüketimi artar.

Yemek pişirirken fırının kapağını gerektiğinden fazla açmayın. Kapağı her açışta fırın sıcaklığının 25-30 derece düştüğünü unutmayın. Ayrıca cam ve seramik kaplar tercih ederseniz fırın sıcaklığını 15 derece düşürebilirsiniz.

Çamaşırlarınızı yıkarken makineyi tam kapasite çalıştırdığınızdan emin olmalısınız. Çamaşırları bastırdığınızda tamburla arasında bir karış boşluk kalmalıdır. Az kirli çamaşırlarda ekonomik programı uygulamalısınız.

Bulaşıklarınızı makinede yıkayın. 60 derece sıcaklık yerine, 50 derecede yıkayarak da yüzde 10 daha az enerji tüketebilirsiniz.

Çamaşırlarınızı nemli olarak ütülerseniz ütünüz daha az enerji harcar. Ütü alırken buhar ayarı ve buhar kapasitesi yüksek olan bir model seçmeyi unutmayın. Ütünüzün kendi kendine kireç tabakasını temizleyebilmesi de önemli.

Elektrik süpürgesinde torbalı yerine su hazinelileri tercih edin. Süpürgeniz torbalıysa süpürmeden önce torbasını boşaltın ki çekim gücü düştüğü için enerjiyi boşa harcamasın.

 

Okunma Sayısı: 4740
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı