"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Buffett: 2015 ekonomisinden ümitliyim

28 Şubat 2015, Cumartesi 22:00
Ünlü Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, kendisinden sonra şirketin başına geçecek CEO'nun çok daha başarılı olacağına inandığını söyledi.

1965’den beri kendi şirketi Berkshire Hathaway'in CEO’luğunu yapan Buffett, ölüm veya istifa gibi nedenlerden dolayı görevini bırakacak olursa, yerine gelecek olan CEO’nun şirketin içinden olacağını açıkladı. 

50 yıldır hissedarlarına yıllık mektup gönderen ünlü yatırımcı şirketin başına kimin geçeceği konusunda isim vermedi. Yeni CEO’nun ‘Nispeten genç’ olacağını belirten Amerikalı yatırımcı "Ben ve yönetim kurulu, şirketi daha başarılı duruma getirecek kişiyi bulduğumuza inanıyoruz." dedi. 

2015 EKONOMİSİNDEN ÜMİTLİYİM 

Yıllık olarak yatırımcılarını bilgilendirmek ve şirketin durumu hakkında bilgi vermek amacıyla mektup gönderen 85 yaşındaki işadamı 2015 ekonomisinden ümitli olduğunu dile getirdi. 

Dünyaca ünlü yatırımcı, son 50 yılda Amerika’da farklı iş alanlarında yapılan yatırımların, menkul kıymetlere yapılan yatırımlardan daha güvende olduğuna dikkat çekerek bunun “alışılmamış ama kaçınılmaz” bir sonuç oluşturduğunu söyledi. 

Buffett mektubunda 1965’de şirket hisselerinin 19 dolardan 146 dolara yükseldiğini yazdı. Şirketin 2014 net karını ise 18,3 milyar dolar olarak açıkladı.

DEMİRYOLU YATIRIMI DEVAM EDECEK 

Yıl içerisinde şirketin başarısız olduğu konuları da yatırımcılara aktaran Amerikalı işadamı, sahibi olduğu Kuzey Amerika’nın ikinci büyük demiryolu olan Burlington Northern Santa Fe’nin (BNSF) bazı gecikmelerden dolayı müşterilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. 2015’te BNSF demir yolunun tesis ve ekipmanları için 6 milyar dolar yatırım yapacaklarını duyurdu. Ayrıca İngiliz süpermarketler zinciri Tesco'daki hisselerini satarak hata yaptığını kabul etti. Tesco’nun başarılı bir yönetimle kâr etttiğine dikkat çekti. 

İş dünyasına verdiği sağduyu mesajları ile bilinen yılların yatırımcısı, borsadaki hisselerin düşmesi halinde yatırımcıların panik yapmaması gerektiğini ifade etti. Bu yılki mektubunda da iyimserliğe yer veren Buffett, yatırımcıların volatilite ve riski karıştırmaması gerektiğini vurguladı. Borsanın, nakit para ve diğer yatırımlardan daha değişken olduğuna dikkat çeken Amerikalı işadamı, borsada yer almamanın daha büyük risk oluşturduğunu ifade etti. 

"ŞİRKETİM BÜYÜK FİNANS KRİZİNE KARŞI 'SIFIR' RİSK TAŞIYOR"

Daha iyi günlerin geleceğini yazan Buffett, yatırımcılarına şirketinin başarısı konusunda çok emin olduğunu gösterdi. 

Buffett, Berkshire yatırımcıların sermaye kaybının diğer tek şirket yatırımcılarına göre daha az bir olasılık olduğunu vurgulayarak, kendi şirketinin büyük finans krizine karşın ‘esasen sıfır’ risk taşıdığını söyledi. Mektupta şirketin S&P 500 endeksi değerinin yüzde 21,6 yükseldiği belirtildi. 

Forbes dergisinin Amerika’nın en zengin listesinde ikinci sırada yer alan Warren Buffett, sigorta, demiryolu ve enerji alanlarındaki yatırımlarıyla biliniyor.

Söz konusu şirketler arasında Geico, General Reinsurance, Burlington Northern Santa Fe ve MidAmerican Energy de var.

Berkshire Hathaway, geçen yıl Coca Cola, American Express, IBM ve Wells Fargo'da hisse oranını artırdığını duyurmuştu.

Okunma Sayısı: 802
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı