"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Büyüme için reformlara ağırlık verilmeli

21 Kasım 2014, Cuma 17:53
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, büyüme eğilimini koruma adına reformlara ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. Babacan, 2002’den bu yana önemli reformların olduğunu dile getirdi, “Lakin daha yapılacaklar var.” dedi.

6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nde ekonomiyi yorumlayan Babacan, büyümenin ülkeye yayılması gerektiğini dile getirdi. Babacan, “Büyüme ülkenin yüzde 1’ine yaradığı takdirde yeniden ele alınmalı. Ayrıca bir ülkenin ne kadar büyüyeceğinin yanında hangi yol ve yöntemler ile büyüyeceği de önemli.“ ifadelerini kullandı.

Enerjinin ekonomi adına öneminden söz eden Babacan, “Yerli ve yenilenebilir varlıklara yönelmek gerekiyor. Yenilenebilirin payı artırılmalı. Bu Avrupa Birliği (AB) için de önemli. Tabii ham petrol fiyatları geriledi. Ama ebediyete kadar petrol fiyatlarında gerilemeye umut bağlayamayız.” dedi. 

Babacan, ayrıca Suriyeli mültecilerin mühim bir konu olduğunu anlattı. Türkiye’de 1,6 milyon mülteci bulunduğunu, bunlar için 4 milyar dolar harcandığını bildirdi.

Etiketler: ekonomi, büyüme, ab, reform
Okunma Sayısı: 685
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı