"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Can eriğin fiyatı ucuzladı

08 Nisan 2016, Cuma 13:58
Manavlarda bir ay önce 3 tanesi 30 liradan satılan yeşil eriğin kilogramı 10 liraya düştü.

Karaman'da manavlık yapan Kerim Yavuz, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla tezgahlarındaki meyve çeşitliliğinin de arttığını söyledi.

Tezgahlarda portakal, mandalina, elmanın yerini, yeşil erik, badem çağla, açık tarla çileği, dut ve ithal üzüm gibi meyvelerin aldığını ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Bir ay önce bu ürünlerin birçoğu ithal geliyordu. Çağla, yeşil erik gibi örtü altında yetiştirilen meyveler de çok pahalıydı. Biz manav olarak ucuz veya pahalı her çeşit meyveyi tezgahımızda bulundurmak zorundayız. İlk yeşil eriği getirdiğimizde 3 tanesini 25-30 liraya sattık. Şimdi kilosu 10 lira. Havalar çok sıcak gittiği için ağaçlar hemen meyveye durdu. Bu ucuzlamadan memnunuz. Vatandaş görüyor, fakat alamıyordu. Şimdi 1 kilo almasa bile, yarım kilo alıyor. Önümüzdeki günlerde bu meyvelerin daha da ucuzlamasını bekliyoruz."

AA

Etiketler: karaman, yeşil erik
Okunma Sayısı: 1426
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı