"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çay üreticileri de mağdur

11 Mayıs 2018, Cuma 00:26
Rize’de açıklanan 2.32 lira taban fiyatının altında yaş çay satın alan özel sektör kuruluşlarına tepkiler sürüyor.

Bir grup çay üreticisi, topladıkları çayı köprüden aşağı dökerek protesto eylemi yaptı. Çay Üreticileri Derneği Başkanı Mustafa Mavi, özel sektörden şikâyetçi. “Kapkaç yöntemini kullanıp verilen taban fiyatın altında çay almaya devam ediyorlar” diyor. Üretici kadınlar adına konuşan Naciye Terzibaş ise protestolarındaki amacın özel sektörün uygulamaya soktuğunu söylediği sömürü düzenine karşı kendi haklarını savunmak olduğunu söyledi.

‘Bizimle dalga geçiyorlar’

Terzibaş, yaş çay üzerinde oyun oynandığını belirterek şöyle dedi: “Bölgemizin tek geçim kaynağı olan yaş çay üzerinde oynanan bu oyunlara bir dur deme zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sadece kendi şirketlerinin menfaati üzerine kurulu politikaları acımasızca uygulamaya sokan özellikle özel çay fabrikaları vatandaşın aklı ile adeta dalga geçmektedir.

Etiketler: çay, üretim
Okunma Sayısı: 1150
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı