"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çevreci tarım geliştirilmeli

01 Mart 2019, Cuma 17:57
Avrupa Çevre Politikaları Enstitüsü (IEEP) tarafından Avrupa Birliği ülkelerindeki tarım politikalarını inceleyen bir rapor yayımlandı. Raporda İklim dostu üretime teşvik vurgulandı.

Avrupa Çevre Politikaları Enstitüsü (IEEP) tarafından bugün Avrupa Birliği ülkelerindeki tarım politikalarını inceleyen ve tarım sektörünün 2050 yılına kadar karbonsuzlaşmasını konu alan bir rapor yayımlandı. Avrupa Çevre Politikaları Enstitüsü (IEEP) Avrupa Birliği ülkelerindeki tarım politikalarını inceleyen “2050 Yılında Sıfır Emisyonlu Tarım: Dönüşüm için Gerekenler” başlıklı raporunda sıfır emisyonlu tarım ürünlerinin aciliyetine vurgu yaptı. “2050 Yılında Sıfır Emisyonlu Tarım: Dönüşüm için Gerekenler” adlı raporda AB sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 10’undan sorumlu olan tarım sektörünün, Paris Anlaşması hedefine uygun olarak karbonsuzlaşmasının mümkün olduğunu, ancak bunun için önemli adımlar atılması gerektiği bildiriliyor. 

Çiftçiler teşvik edilsin 

4 farklı senaryo üzerinden tarımsal emisyon patikalarını ortaya koyan rapor, 2050 yılında AB tarımının iklim dostu olabileceğini ve tamamen karbondan arınabileceğini gözler önüne seriyor. Rapordaki senaryolara göre, arazi kullanımı konusunda büyük ölçekli adımlar atılmadan tarım emisyonları 2050 yılına kadar yüzde 46 azaltılabilir. Emisyonları, sıfırlamak ve iklim dostu bir tarım sektörü oluşturmak için ise hem üretim hem de tüketim tarafında önemli değişimlere ihtiyaç var. Rapordaki öneriler ise şöyle: “Emisyon takip ve değerlendirme mekanizmalarının kurulması, düşük / sıfır emisyonlu ürünlerin tercih edilmesini sağlayacak politikaların oluşturulması. Verimlilikte sera gazları emisyonlarının da değerlendirilmesi ve üretim verimliliğinin arttırılması. Tarım sektörüne özgü emisyon hedeflerinin kurulması ve azaltımının takip edilmesi. İklim dostu üretim yapan çiftçilerin ödüllendirilmesi ve teşvik edilmesi. Tarımsal ürün ticaretinde emisyon azaltımına dair politika ve önlemlerin geliştirilmesi gerektiği ortaya konuluyor.”

İstanbul - Yeni Asya

 

 

Haber Merkezi

Etiketler: Türkiye, tarım, çiftçi, Avrupa
Okunma Sayısı: 1469
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı