"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çeyrek satışı dip yaptı, tahtını gram kaptı

31 Ağustos 2016, Çarşamba
Düğün sezonu ile birlikte yaz mevsiminde artan çeyrek altın satışları, bu yılın mayıs-temmuz döneminde 2015’in aynı dönemine göre yüzde 63,6 azaldı. Vatandaşın yeni tercihi gram altın oldu.

Düğün sezonu ile birlikte yaz mevsiminde artan çeyrek altın satışları, bu yılın Mayıs-Temmuz arasında 2015’in aynı dönemine göre yüzde 63,6 azalışla 995 bin 520 adede geriledi. Darphanenin basımını gerçekleştirdiği çeyrek altın miktarı, sadece geçen ay yüzde 80,3’lük düşüş kaydetti. Vatandaşların, bu yıl düğün sezonunda “fiyatını yüksek bulduğu” çeyrek altın yerine gram altın ya da başka hediyeliklere yöneldiği belirtiliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının Temmuz ayında bütün zamanların zirvesi olan 132 lirayı test etmesiyle sezonda çeyrek altın satışlarının durduğunu ifade etti. Memiş, darbe girişimi sonrası ertelenen düğünler olduğunu belirterek, çeyrek altının 217 liralara kadar yükselmesinin düğünlerde takı takacak vatandaşları olumsuz etkilediğini söyledi. 

“Kuyumcu ailesi acı çekiyor”

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler de darphane verilerinin, tüketicinin alım gücü ve talebinin büyük oranda düştüğüne işaret ettiğini, mevcut konjonktürün yanı sıra bu istatistiklerin oluşumunda altın fiyat seviyesinin de etkili olduğunu vurguladı. İşler, “Kuyumculukta peynir, ekmek gibi satılan, düğünlerin vazgeçilmezi çeyrek altında talep bu kadar düşmüşse siz büyük bir ustalıkla yeni model ve koleksiyonlar geliştiren mücevhercileri, altın takı işiyle uğraşanları, atölyecilerimizi, toptancılarımızı ve perakendecilerimizin içinde bulunduğu durumu bir düşünün. Bir önlem alınmazsa yıl başından itibaren kan kaybı daha da artacak.. Piyasada büyük bir sıkıntı var. Türkiye’den 40 bin işletmeden oluşan, 1,5 milyon kişiye istihdam sağlayan kuyumcu ailesi, büyük bir acı çekiyor.“ şeklinde konuştu.

 

Okunma Sayısı: 1732
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı