"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiftçi borçlarını ödeyemiyor

19 Mart 2019, Salı 16:26
İYİ Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal ülkemizde uygulanan yanlış tarım politikalar dolayısıyla artık üretmeyen ithal eden bir ülke olduğumuzu söyledi.

Türkiye’nin 2000’li yıllara girerken tarımda kendi kendine yeten nadir ülkelerden biri olduğunu hatırlayan Dr. Çokal, artık adını bizim ülkemizden şehirlerimizden alan ürünleri bile ithal ettiğimizi söyledi.

Devlet desteklerin yetersizliği ve denetlenmemesi dolayısıyla istenilen amaca hizmet etmediğini anlatan Dr. Çokal “Üreticiye verilen destek yetersizdir. Verilen bazı hibelerin ise takibi yapılmamaktadır. Bunlar istenilen amaca hizmet etmemektedir. İktidardan istediği destekleri alamayan çiftçi çareyi banka kredilerinde aramakta ve faizle borçlanmaktadır. Tarım politikalarında yapılan yanlışlara ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum da eklenince binlerce çiftçi bankalara olan borçlarını ödeyemez hale gelmiş, ellerindeki tarlalarını seralarını kaybetme durumuyla karşı karşıya kalmıştır.’’ diye konuştu.

Etiketler: çiftçi, tarım
Okunma Sayısı: 1295
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı