"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiftçiler tohumluk buğday için kolları sıvadı

13 Haziran 2015, Cumartesi 16:41
Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Yozgat'ta çiftçiler, ekim ayında tarlasına ekecekleri buğdayı şimdiden temin etme yoluna gidiyor.

Çiftçiler, buğday ekili tarlasındaki çavdarları tek tek toplayarak tohumluk hazırlamaya çalışıyor.

Çiftçiler, hasat öncesi, hem daha kaliteli tohumluk hazırlamak, hem de ürününü daha yüksek fiyata satabilmek için buğday ekili tarlalarındaki çavdarı toplayarak buğdayı diğer bitki türlerinden arındırıyor. Yerköy İlçesine bağlı Orhan Köyü’nde çiftçilik yapan Necati Özer(61), geçen yıl ekim ayında yaklaşık 20 dekarlık tarlasına sertifikalı tohum ektiğini belirterek, "Kullandığımız tohum sertifikalı olmasına rağmen içinde çok sayıda çavdar ve arpa var. Şimdi bizde bu çavdar ve arpaları topluyoruz. Sertifikalı tohum kullandığımızda temiz ve içinde yabancı tohumların bulunmaması gerekiyor, ama yine de yabancı bitki çıkıyor. Bizde yaklaşık 10 gündür çavdar temizliği yapıyoruz. Buradan alacağımız buğdayı tohumluk olarak ekim ayında diğer tarlalarımıza ekeceğiz." dedi.

Çiftçinin emeğinin karşılığının alamadığını ifade eden Özer, "Çiftçi büyük zahmet ve zorluklarla ürettiği ürünü düşük fiyata satıyor.Ürettiğimiz ürünün karşılığını alamıyoruz. Devlet mazot ve gübre desteği veriyor fakat yeterli değil. Mazotun fiyatı sürekli yükseliyor, ürettiğimiz buğdayın fiyatı ise sürekli yerinde sayıyor. Hasat sonrası satış yaparken Toprak Mahsulleri Ofisi ürünümüzün kalitesinin altında fiyat veriyor, çiftçinin ürettiği buğdayın büyük bir bölümünü yemlik olarak alıyor. İnşallah önceki yıllarda yaşadığımız sıkıntıları bu yıl yaşamayız ve devletimiz buğdaya iyi bir fiyat verir." diye konuştu.

Okunma Sayısı: 3634
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı