"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiğ köftenin pazar hacmi 630 milyon TL'yi geçti

05 Haziran 2015, Cuma 13:40
Gençlerin hızlı tüketim ürünü (fast food) olarak tüketmesiyle ivme yakalayan çiğ köfte pazarı 630 milyon TL’yi geçti.

Güneydoğu mutfağının vazgeçilmezi, 2000’li yıllarda sektör haline geldikten sonraki en büyük çıkışını gerçekleştirerek pazar hacmini katladı. Son 3 yılda 2 katından fazla büyüme yakalayan sektörün yaygınlaşmasında bayilik verme (franching) de etkili oldu.

Etsiz çiğ köftenin bakteri gelişimine uygun bir besin olduğunun altını çizen Komagene Genel Müdürü Çetin Tekdemir, çiğ köftenin +4 derecede taşınmasının önemine dikkat çekti. Tekdemir, çiğ köftenin etsiz olmasına rağmen bozulabileceği uyarısında bulunarak üretilen çiğ köftenin bayiye ulaştırılması sürecinin en kritik aşama olduğunu ve bu süreç için altyapı yatırımları yaptıklarını söyledi.

Katkısız sağlıklı çiğ köfte Türkiye geneline yayıldı

Çiğ köftenin içeriği, yapılışı ve dağıtımı ile tüketicilere güven verdiklerini altını çizen Tekdemir merak edilen soruları yanıtladı:

“Çiğ köftenin içinde bulunan her madde; bulgurundan salçasına, soğanından sarımsağına, baharatına varana kadar 1. kalite malzemelerden seçiliyor. İkinci olarak da biz et yerine ceviz, badem, fındık ve 21 çeşit özel baharatımızı tercih ediyoruz. % 100 vejeteryan, hiçbir hayvansal ürün içermiyor. Et aroması denilen, son dönemde sağlıksız olduğu yönünde haberler çıkan bulyon maddesi ve çin tuzu başta olmak üzere hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz”

Haber Merkezi

Etiketler: çiğ köfte, komagene
Okunma Sayısı: 2002
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı