"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cimbom derbide kazandı, borsada kaybetti

25 Mayıs 2015, Pazartesi 13:11
Galatasaray, dün Beşiktaş ile oynadığı derbi maçından 2-0 galibiyetle ayrılarak, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geride bıraktı.

Ancak galibiyet, manipülasyon incelemeleri nedeniyle internet üzerinden işlemlere kapalı olan hisselere yaramadı. Galatasaray hissesi yüzde 8,36 değer kaybetti. Hissedeki sert düşüşte, şampiyonluk beklentilerinin gerçekleşmiş olması nedeniyle yapılan satışların etkili olduğu belirtildi.

Galatasaray hisseleri şampiyonluk beklentisi ile son bir haftalık işlemlerde 20 TL fiyatlardan 41 TL'ye kadar yükselirken, Borsa İstanbul olağandışı fiyat hareketleri nedeniyle hisseyi otomatik olarak 2 kez durdurdu.

EN ÇOK DÜŞEN HİSSE OLDU

Herhangi bir özel durum olmaması ise hissenin brüt takasa alınmasına neden oldu. 21 Mayıs Perşembe günü 15 günlük brüt takas kararı verilen Galatasaray hisseleri bugünkü düşüşle beraber,  2 günde yüzde 25 değer kaybetmiş oldu. Galatasaray hisseleri Beşiktaş galibiyeti sonrası şampiyonluğa bir adım kala bugün yüzde 8,36 değer kaybederek, en çok düşen BİST 100 hissesi oldu.

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'DE DE DÜŞÜŞ VAR 

Galatasaray'a ek olarak, Fenerbahçe ve Beşiktaş hisseleri, son hafta yaşanan sportif ve şirket içi gelişmelerin ardından en çok düşen hisseler arasında yer aldı. 

Beşiktaş hisseleri hem şampiyonluktan uzaklaşma, hem yönetim tarafından alınan yüzde 66,67 oranındaki bedelli sermaye artırımı kararı ile son 3 günde 2,10 liradan 1,90 TL'ye düştü. Beşiktaş bugünkü yüzde 7,31 oranındaki kayıpla en çok değer kaybeden BİST 100 hisseleri arasında 3. sırada.

Fenerbahçe'de ise şampiyonluk umudu olsa dahi kupa maçında Bursa'dan alınan yenilgi son 3 gündeki düşüşü hızlandırdı. Son bir haftalık sürede FENER hisseleri önce 37 liradan 50 liraya yükseldi. Sonrasında ise 50 liradan bugünkü düşüşle 36,50 TL'ye düştü. FENER hisseleri yüzde 8,27 kayıpla en çok düşen BİST 100 hisseleri arasında Galatasaray'dan sonra geliyor.

Okunma Sayısı: 1316
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı