"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cleveland Fed Başkanı Mester, umut verdi

01 Nisan 2016, Cuma 23:01
Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, faiz artırımını uzun süre ertelemenin riskleri olduğunu belirterek, "FOMC'nin ekonominin gerisinde kaldığını düşünmüyorum ancak para politikasının etkilerinin zaman aldığı göz önünde tutulursa, harekete çok erken geçmenin riskleri olduğu kadar sonraki adımları atmak için çok uzun süre beklemenin de riskleri var." dedi.

Mester, New York'ta yaptığı bir konuşmada, para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amerikan iş gücü piyasasının küresel olumsuzluklara rağmen, direncini koruduğunu belirten Mester, ücretlerin de son aylarda yavaşta olsa yükseldiğini ifade etti.

Mester, ücretlerdeki artışın iş gücü piyasasındaki sıkılaşmayla hızlanacağını öngörürken, bunun enflasyonun gelecek birkaç yıl içinde yüzde 2 hedefine ulaşma ihtimalini güçlendirdiğini kaydetti.

"ABD ekonomisinin direncini hatırlamalıyız"

Fed'in para politikasını ayarlarken ABD ekonomisinin çalkantılı dönemlerdeki direncini göz önünde tutması gerektiğini vurgulayan Mester, "Gerçek ve beklenen ekonomik performansı, görünümü çevreleyen riskleri ve politika hedeflerimize yönelik ilerlemeyi ele alındığında, benim şu anki değerlendirmem, bu yıl ekonomiye verilen desteğin kademeli olarak azaltılmasının uygun olacağı yönünde." diye konuştu.

Mester, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) mart toplantısında faizlerin sabit tutulmasına karşı çıkmadığını anımsatarak, bu kararın daha fazla veriye ihtiyaç duyulmasından kaynaklandığını belirtti.

Bununla, ekonominin gelecek dönemde kademeli faiz artışlarını mümkün kılacağını savunan Mester, sözlerini şöyle tamamladı:

"FOMC'nin ekonominin gerisinde kaldığını düşünmüyorum ancak para politikasının ekonomiye etkilerinin zaman aldığı göz önünde tutulursa, harekete çok erken geçmenin riskleri olduğu kadar sıkılaştırma yolunda sonraki adımları atmak için çok uzun süre beklemenin de riskleri var." 

AA

Etiketler: fed, başkan
Okunma Sayısı: 1376
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı