"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CNBC-e Discovery Communications'a satılıyor

30 Temmuz 2015, Perşembe 20:10
Medya devi Discovery Communication’s’ın Doğuş Yayın Grubu’na ait CNBC-e’yi satın alacağı bildirildi. Tarafların her konuda anlaşmaya vardığı öğrenildi. Satın almanın bu sene tamamlanacağı ifade edildi.

220’yi aşkın ülkede 3 milyon aboneye hitap eden Discovery, CNBC-e ile Türkiye’de kanal sayısı 13’ü buluyor. Medya devi, bu yatırım ile içerik ve reklam satışlarını arttırmayı planlıyor.

Discovery Networks CEEMEA Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli, “Türkiye, Discovery olarak 17 senedir çok önem verdiğimiz bir yer. Bu 17 senede ülkenin önde gelen yayıncılarından olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Discovery’nin başarısı, yerel takımlar ile yeni imkanlardan yararlanmaya ve etkinliğini büyütmeye dayanmaktadır. Reklam satış temsilciliğinin Doğuş Yayın Grubu’na verilmesi ve CNBC-e kanalının satın alınması gibi yeni yatırımlarımız ile büyüyen ortaklığımız Türkiye faaliyetlerimizi yeni bir seviyeye getirecektir.” ifadelerini kullandı. 

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen ise satışla ilgili şunları kaydetti:

“Doğuş Yayın Grubu, 1996’dan bu yana büyümektedir. Grup, dünyanın önemli markaları ile bir araya gelip örnek görülen ortaklıklar yapmıştır. Şu an böyle bir ortaklığı daha açıklamaktan gurur duyuyoruz. Doğuş Yayın Grubu ve dünyanın en güçlü medya gruplarından biri olan Discovery Communications, Türkiye’de Discovery’nin yayın portföyünü genişletmek için bir anlaşmaya varmışlardır. Doğuş Yayın Grubu’nun Discovery ile senelere dayanan güç birliği bu ortaklık ile resmileşmiştir. Doğuş Yayın Grubu olarak bu ortaklık sayesinde Discovery Communications ile daha çok imkanların doğacağı kanaatindeyiz.” 

Bu ortaklığın ilk etabında Doğuş Yayın Grubu, 1 Eylül itibari ile Discovery’nin Türkiye’de tek reklam satış temsilcisi olacak. Grup; Discovery Channel, Animal Planet ve Discovery Science’nin yerel versiyonları da dahil Discovery’nin tüm ticari portföyünün satışından ve reklamverenler için sponsorluk imkanları sunmaktan sorumlu olacak.

Discovery Communications ayrıca Doğuş Yayın Grubu’na ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-e’yi de satın almaya karar verdi. Böylece Discovery ilk defa Türkiye’de ulusal yayın sektörüne adım atmış olacak. Anlaşmanın sonuçlanabilmesi için gerekli tüm mutat şartları takiben alım işleminin bu sene içinde tamamlanması bekleniyor. Discovery’nin şu anda Türkiye’de 12 adet ücretli kanallı portföyüne eklenecek olan CNBC-e, alımın sonlanmasına kadar yayınına şu anki ekibi yönetiminde devam edecek.

Discovery Networks CEEMEA Gelişen Pazarlar Kıdemli Başkan Yardımcısı James Gibbons; “Türkiye ücretsiz yayının büyük önem taşıdığı dinamik bir bölge. Var olan belgesel, hakikate dayalı içerik sunan eğlence ve spor kanallı portföyümüze ulusal anlamda ücretsiz yayın yapan bir kanalın da eklenmesi ile seyircilerimize ve ticari ortaklarımıza daha güçlü içerik sunmayı planlıyoruz. Türkiye’de varlığımızı büyütürken Doğuş ile çalışmayı heyecanla bekliyoruz. Bu beraberlik, Sissian Margos önderliğinde ve ortaklarımızın yakın çalışmaları ile yapılacak.” dedi.

Türkiye Genel Müdürü olan Sissian Margos, Doğuş işbirliğindeki tüm süreçleri yönetecek ve sahada stratejik önderlik görevini üstlenecek. Margos 2012’de Discovery’nin Türkiye bürosunun açılışını yönetti ve sonrasında 3 sene Ticari Direktör olarak medya şirketinin Türkiye faaliyetlerini yürüttü. Türkiye’de ulusal ücretsiz yayın yapan CNBC-e’yi 20-50 yaş aralığında ABC1 kitlesinin yüzde 70’i sıklıkla seyrettiğini belirtiyor. Kanal haber, uluslararası eğlence ve senaryolu programlardan oluşan bir içerik sunuyor.

Merak uyandıran içeriği ve çeşitlilik, yenilikçilik ve eğlence gibi kendine özgü marka değerleri sayesinde Discovery’nin kapsamlı portföyü Türkiye’de oldukça yüksek popülerlik ve bilinirlik oranlarına sahip. Türkiye’de en sık seyredilen ilk 10 ücretli yayın yapan kanallar arasında 4 Discovery Networks kanalı bulunuyor. Discovery Channel son 12 aylık seyir oranlarına bakıldığında Türkiye’de varlıklı izleyiciler arasında 1 numaralı uluslararası kanal olarak başı çekiyor.

AA

Okunma Sayısı: 1714
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı