"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çok 'çalışıyoruz'

27 Mayıs 2017, Cumartesi 01:18
Hanehalkı İşgücü Araştırması 2016 yılı raporundan derlenen sonuçlara göre, Türkiye’de haftalık ortalama çalışma süresi 46 saati aşıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre ülkemizde 27 milyon 205 bin kişinin çalıştığı belirlendi. Interpress’in, Hanehalkı İşgücü Araştırması 2016 yılı raporundan derlediği sonuçlara göre, Türkiye’de haftalık ortalama çalışma süresi 46,4 saat iken, erkeklerin haftada ortalama 48,9 saat, kadınların ise 40,6 saat çalıştığı ortaya çıktı. 

Hizmet ve satış elemanları ile yöneticiler çok çalışıyor

Haftalık ortalama çalışma süresinin en yüksek olduğu meslek grupları 52,7 saat ile hizmet ve satış elemanları olurken, bu grupları 51,5 saat ile yöneticiler takip etti. Haftalık ortalama çalışma süresi en düşük meslek grupları ise 38,7 saat ile nitelikli tarım, ormancılık, su ürünlerinde çalışanlar ve haftada ortalama 39,7 saat çalışma süresi ile profesyonel meslek mensupları olarak tesbit edildi.

İşsizlik oranı yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşti

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2016 yılında bir önceki yıla göre 273 bin kişi artarak 3 milyon 330 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puanlık artış ile yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde 0,4 puanlık artışla yüzde 9,6 kadınlarda ise 1,1 puanlık artışla yüzde 13,7 oldu. 

Etiketler: işsizlik
Okunma Sayısı: 2125
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı