"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirel temelini attı, AKP kapattı

19 Mayıs 2018, Cumartesi 20:00
Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Uzel traktör fabrikasıyla ilgili yazısında, “Süleyman Demirel’in temelini attığı fabrika ne yazık ki AK Parti döneminde tamamen kapanmış” dedi.

Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Uzel Traktör Fabrikası’nın başına gelenleri anlattığı yazısında “Süleyman Demirel’in temelini attığı fabrika ne yazık ki AK Parti döneminde tamamen kapanmış” dedi. Geçen Cuma günkü Karar gazetesinde yer alan yazının bir bölümü şöyle:

AÇIK FABRİKALARI ÇALIŞTIRAMIYORSAK...

“Bugün bilinmeyen bir başka konu ne? Uzel Traktörün makineleri nerede? O makineler başka yerde başka isim adı altında traktör mü üretiyor? Oysa bir dönem işe girmek için hava parası ödenen Uzel’in bugün fason üreticileri mi oluştu? 

Ben açıkçası bu süreci izlediğimde ‘Bu düzende ne teşvik verirseniz verin, bu ülkede yatırım olur mu?’ diyesim geliyor. Hatta şu soruyu sormamız gerekmiyor mu? 

‘Bu ülkede açık fabrikaları bile çalıştıramıyorsak, neden yeni fabrikalar kuralım ki’ Rahmetli Ahmet Uzel aslında şehir merkezinde kalan değerli arsanın başına sıkıntı açacağını çok önceden görmüş. Ve Düzce’de arsa alarak 60 milyon dolar yatırıma çoktan başlamış bile. Yine rahmetli Süleyman Demirel’in temelini attığı fabrika ne yazık ki AK Parti döneminde tamamen kapanmış.”

OHAL’i kaldır, döviz düşsün

Kahveci, döviz fiyatlarıyla OHAL arasına bağlantı kurduğu yazısında ise, döviz fiyatlarını düşürecek formülün OHAL’i kaldırmaktan geçtiğini hatırlattı. Kahveci, yazısının bir bölümünde, “Bir kere şunu gördük ki; ne kadar az demokrasi o kadar yüksek maliyet demek oluyor. Demokrasi eşiği düştükçe, yabancı sermaye gelmiyor ve hayat pahalılaşıyor. Bugün dövizi düşürecek iki formül var.

1- Ucube para teorisi ve faiz sistemini dillendirmekten vazgeçmek

2- OHAL’i kaldırıp demokrasiye dönmek.

Bu iki adım bile dolara 4,0 liranın altını gösterebilir. Aslında hayat bize çok fırsat sunuyor; yeter ki onu kullanabilelim.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 4388
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı