"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dev liman işletmecisi Türkiye’den çekiliyor

14 Ekim 2018, Pazar 18:00
Dünyanın en büyük liman işletmecilerinden biri Hollandalı APM Terminals’in Türkiye pazarından çekildiği öğrenildi.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, dünyanın en büyük liman işletmecilerinden biri Hollandalı APM Terminals. Danimarka merkezli AP Moller-Maersk Group’un bir parçası olan, 22 bin çalışanıyla dünyanın 50 farklı ülkesinde liman işleten APM Terminals, 2012’de Türkiye’ye adım attı. Türkiye’ye İzmir’den giren APM Terminals, Petkim’e ait Petlim’i 28 yıl boyunca işletecekti. Türkiye’deki varlığını APM Terminalleri adlı şirket ile sürdüren Hollandalı dev, Türkiye’den çekilme kararı aldı. Petlim’in sahibi olan Azerbaycan kamu enerji şirketi SOCAR ile masaya oturan APM, Türkiye’deki tek varlığını satacak. SOCAR Turkey Enerji şirketi, APM Terminalleri Liman İşletmeciliği’nin yüzde 100 sahibi olacak. Hollandalı şirketin yönettiği İzmir’deki Petlim Limanı, 700 metre rıhtım uzunluğuna, 1.5 milyon TEU kapasiteye sahip. Ege Bölgesi’nin dünya ticaretine açıldığı kapı olan bu liman, Türkiye’nin de en büyük 3’üncü büyük konteyner merkezi.

Etiketler: liman, işletme
Okunma Sayısı: 2237
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı