"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Devlet İslamî esaslara göre çalışan banka kurabilir mi?

20 Ekim 2014, Pazartesi 10:04
Taraf Gazetesi yazarı Süleyman Yaşar, bugünkü köşe yazısında devlet eliyle Ziraat Bankası tarafından kurulacak olan katılım bankasına karşı çıktı.

Süleyman Yaşar'ın köşe yazısındaki o bölüm:

Peki, Devlet İslamî esaslara göre çalışan banka kurabilir mi?

Gelelim yeni bankanın nasıl kurulacağına... Yeni katılım bankası Ziraat Bankası’na bağlı olacak. Ama yeni bankanın 300 milyon dolar tutarındaki sermayesini Hazine Müsteşarlığı koyacak. Böylece bu yeni bankaya İslami hassasiyetler gereği faizle çalışan Ziraat Bankası’ndan para aktarımı önlenecek.

Oysa bu ülkede Hazine’nin sermaye koyması da bu hassasiyetleri gidermiyor. Çünkü devletin koyduğu sermaye, alkollü içeceklerden, İslam’a uygun olmayan üretim ve ticaretten toplanan vergileri de içerdiğinden yine hassasiyetler ortadan kalkmayacak. Kısaca bu formül de çözüm getirmiyor. İşte bu nedenle konuyu bilen Müslümanlar bu bankayla iş yapmazlar. Dolayısıyla özel sektöre rakip olup devletin parasını israf etmeyin.

Okunma Sayısı: 1633
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı