"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dikkat: 'Krizi vatandaş sonbaharda hissedecek'

14 Haziran 2018, Perşembe 22:49
24 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı. Seçim sonrasında kurulacak hükümetin en büyük sorunu ekonomi olacak.

Karar yazarı İbrahim Kahveci de yazısında bu duruma dikkat çekiyor. Kahveci, Aralık 2017 itibariyle dış borcun 453 milyar dolar olduğunu ve bu borcun 316 milyar dolarının özel sektöre ait olduğunu hatırlatıyor. 2022 yılına kadar ödenmesi gereken dış borç tutarının ise 252 milyar 349 milyon dolar olduğunu belirten Kahveci, bu tutarın 45 milyar 314 milyon dolarının faiz ödemesinden oluştuğuna yer veriyor. Kahveci, esas krizin ise gelecek yıl yaşanacağını savunuyor: “İşte girişimcinin şu an yaşadığı krizi, sokaktaki vatandaş sonbaharda hissetmeye başlayacak. Onun için asıl kriz 2019’da. İşini kurtarmaya çalışacak olan girişimci henüz kimseyi işten atmadı. Henüz ödenmeyen maaşlar kamuoyuna yansımadı. Hatta borçlar bile geçmiş birikimler nedeniyle şu anda ödeniyor. Ama yarın ne olacak? İşte onu bilen yok...”

Okunma Sayısı: 2775
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı