"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dış ticaret açığı büyüyor

02 Haziran 2023, Cuma 18:40
Genel Ticaret Sistemi (GTS) esas alınarak hazırlanan bültende, Dış ticaret açığı bu dönemde yüzde 18,8 artışla 12 milyar 660 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Ticaret Bakanlığı’nın mayıs ayına ilişkin geçici dış ticaret istatistiklerinden oluşan veri bülteni açıklandı. Bültende yer alan dış ticaret verileri, Genel Ticaret Sistemi (GTS) esas alınarak hazırlandı.

GTS’ye göre ihracat, mayısta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 14,4 artarak 21 milyar 651 milyon dolara çıktı.

İthalat, mayısta yüzde 16 artışla 34 milyar 312 milyon dolar oldu. Dış ticaret açığı ise bu dönemde yüzde 18,8 artışla 12 milyar 660 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. İhracatın ithalatı karşılama oranı, mayısta yıllık bazda 0,9 puan azalarak yüzde 63,1, enerji verileri hariç tutulduğunda ise 7,1 puan düşüşle yüzde 70,1 olarak hesaplandı. Enerji ve altın verileri hariç tutulduğunda ise bu oran 4,6 puan azalışla yüzde 77,4 olarak gerçekleşti. Ocak-mayıs döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 0,2 artışla 102 milyar 521 milyon dolar, ithalat yüzde 8,9 yükselişle 158 milyar 625 milyon dolar olarak belirlendi.

AA

Okunma Sayısı: 840
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    3.6.2023 13:07:09

    5Aylık cari açık 56 milyar dolar.Hani güçlü,müreffeh ülke idik.Bu tablo iktisaden az üretip çok tüketen ülke olduğumuzun delili değilmi. Enflasyon böyle düşmez.Milletle alay edeceğinize işiniiz doğru yapın.Rusya ya gaz borcunu ötele,Karadeniz gazı bulduk idye gizleyip seçim rüşvetleri dağıt.Mahalli seçime kadar al takke ver külah belki dersiniz ya sonrası. İSRAF EDEN,YOLSUZLUK-HAKSIZLIK YAPAN bir iktidar asla enflasyonu düşüremez.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı