"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışarıda düştü, içeride de insin

20 Aralık 2018, Perşembe 18:15
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Piyasaların rahatlaması ve enflasyonun düşmesi için akaryakıt fiyatlarında indirim artık kaçınılmaz” dedi.

Benzin ve motorinin litre fiyatına indirim yapılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ekim ayı başında brent petrolün varil fiyatı 84 dolarken, şimdi yüzde 33’lik düşüşle 56 dolar seviyesine kadar geriledi. Petrolün uluslararası fiyatının yanı sıra döviz kurları da son ayların en düşük seviyelerinde seyrediyor. Yaz döneminde 7.21 seviyesine tırmanan dolar şu anda 5.30’den işlem görüyor. Yani Amerikan doları son 3-4 ayda yüzde 26’ya yakın değer kaybetti. Ancak Eşel mobil sisteminin uygulanmaya başlandığı 17 Mayıs tarihinde benzinin litre fiyatı 6.28, motorininki 5.73’tü. O tarihten beri benzine gelen toplam 2.16 kuruşluk zammın 60 kuruşu, 1.13 kuruşluk indirimin ise 88 kuruşu pompaya yansıtıldı.’’ dedi.

‘Yapılan indirimler yeterli değil’

Motorine ise 17 Mayıs’tan bu yana gelen 1.98 kuruş zammın 1.13 kuruşu, 79 kuruş indirimin ise 44 kuruşu pompaya yansıtıldığını söyleyen Palandöken, ‘’Benzin ve motorine yapılan indirimler yeterli değil. Döviz ve uluslar arası petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt pompalarına bir an önce yansıtılmalı. Akaryakıta yapılan her indirim A’dan Z’ye tüm ürünlerin fiyatının düşmesi demektir. Ekonomik dalgalanmayı geride bırakıp ekonomik dengelenme sürecinde akaryakıt fiyatlarına indirim yapılması, enflasyonla mücadelemizde de başarı sağlar” diye konuştu.  

Etiketler: palandöken
Okunma Sayısı: 1211
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı