"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doğalgaz ve elektrik için tasarruf önerileri

13 Aralık 2015, Pazar 12:57
Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Enerji Komisyonu Başkanı Bilgin Akbal, soğuk havanın etkisini artırmaya başladığı bugünlerde doğalgaz ve elektrikte tasarruf için fırınlarda metal yerine seramik ve cam kaplar kullanılması, evlerde sıcak tutan giysilerin tercih edilmesi, cihazlar kullanılmadığında elektriğinin tamamen kesilmesi gibi önerilerde bulundu.

Akbal, yaptığı açıklamada, Türkiye'de geçen yıl tüketilen doğalgazın yüzde 48'inin elektrik üretiminde, yüzde 25'inin sanayide, yüzde 19'unun konutlarda, yüzde 7'sinin de diğer sektörlerde kullanıldığını aktardı.

Bilgin Akbal, enerji ihtiyacını azaltabilmeleri için tüketicilere şu önerilerde bulundu:

"Bina, çatı ve pencere yalıtımları iyi olmalı. Kış aylarında binaların giriş kapıları açık bırakılmamalı. Bina ısı kayıplarını azaltmak için kullanılmayan oda ve alanlardaki radyatör vanaları kapatılmalı. Radyotörlerin üstü ve önleri ısıyı odaya ulaştırmaları için açık, arkaları ise yansıtıcılı olmalı.

Kombilerin bakımları yaptırılarak doğalgaz verimli kullanılmalı. Kazan, ısı pompası, klima gibi cihazların filtreleri temizletmeli ya da değiştirmeli. Işığı yansıtacak açık renkli duvarlar, mobilyalar, perdeler, halılar tercih edilerek aydınlatma ihtiyacı azaltılmalı.

Evde yaşayanların her biri ayrı ayrı odalara dağılıp ısı ve elektrik enerji sarfiyatına meydan verilmemeli. Fazla ışıklandırılmış alanlardaki lambaların sayıları azaltılmalı. Bina giriş, koridor, hol ve tuvalet gibi yerlerde, az enerji tüketen ampuller kullanılmalı."

AA

Okunma Sayısı: 1872
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı