"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doğu'da soba ve naylon satışları arttı

10 Ekim 2015, Cumartesi 11:11
Kars'ta kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte etkili olan yağışlı ve soğuk hava, naylon ve soba satışlarını artırdı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının düşmesi ve yağışlı hava vatandaşları harekete geçirdi. Özellikle köylerde kullanılan naylonlarla evlerin damları, ot ve saman balyaları kapatılarak korunmaya çalışılıyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte naylon ve sobanın yanında boru, süpürge, kürek gibi sık kullanılan malzemeler de satın alınıyor. Fiyatların da uygun olmasıyla birlikte hem satıcılar hem de alıcıların yüzü gülüyor. Havaların soğuması ile satışlarda artış yaşandığını aktaran esnaf Ünal Kayhan, "Naylonun metresi 2-3 liradan satılıyor. Satışlarımız şimdilik iyi gidiyor. Yağmurlar yağıyor ama köylerde toprak damlı evler eskisi gibi çok fazla değil ama yine de çok sayıda bu tür evler mevcut. Tandır damları, ahır ve samanlık damları halen çatısız. Vatandaşın alım gücü de iyi ve naylon fiyatları da ucuz olduğundan bir sıkıntı yaşamıyoruz" dedi. 

Soba satışlarını özellikle köylere yaptıklarını belirten Kayhan, "Ağustos ayından Mart ayına kadar hızlı bir şekilde soba satışlarımız devam ediyor. Ondan sonraki aylarda ise normal olarak soba satışlarımız yapılmakta. Soba satışlarımız doğalgaz ve kaloriferli evlerin yapımından sonra şehir merkezinde etkilendi. Şehir merkezinde doğalgazlı evlerin olması illa ki soba satışlarımızı olumsuz etkiliyor. Fakat aynı zamanda köylerde kömür yardım kömürleri ve bazı vatandaşların normal kömürü tercih etmesinden de etkileniyoruz. Yöremizde aynı zamanda en çok tezek yakıtı kullanıldığından dolayı çok hızlı bir şekilde tezek sobası satışlarımız gerçekleşmekte. Köylerde bir evde 3 veya 4 tane soba kullanılıyor" diye konuştu.

DHA

Etiketler: soba, naylon, kars
Okunma Sayısı: 1324
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı