"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doğu Karadeniz'de son yılların en bereketli dönemi

18 Haziran 2015, Perşembe 15:28
Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Doğu Karadeniz'de kıyı balıkçılarının mezgit, istavrit ve barbun bakımından son yılların en bereketli dönemini yaşadıklarını söyledi.

Arslan, denizlerde av yasağının 15 Nisan'da başladığını anımsattı. 

Halen denizde avcılığın kıyı balıkçılarınca sürdürüldüğünü vurgulayan Arslan, denize açılan balıkçıların kıyıya onlarca kasa mezgit, istavrit ve barbunya ile döndüklerini vurguladı.

"Önceki yıllarda kıyı balıkçılarımızın günlük tuttukları balık miktarları çok az olurdu. Ancak bu yıl yüzümüz gülüyor. Kıyı balıkçılarımız son yılların en bol ve bereketli dönemini yaşıyor" diyen Arslan, daha uzun süre tezgahlarda denizde avlanan balıkların bol miktarda yer almaya devam edeceğini ifade etti.

Geçen sezon yüzlerini mezgitin güldürdüğünü söyleyen Arslan, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz sezon bol miktarda balık avlanmıştı. Özellikle mezgit yüzümüzü güldürmüştü. Aynı süreç bugünlerde de devam ediyor. Doğu Karadeniz'de şu anda bol miktarda mezgit avcılığı sürüyor. Balık da iyi ve kaliteli. Daha uzun süre tezgahlarda fazla miktarda mezgit olmaya devam edecek. Deniz suyu sıcaklığının artmasıyla birlikte barbun balığı da kıyılara indi. Bir aydır da onun avcılığı devam ediyor. O da gayet verimli geçmekte. Yine istavrit de yüzümüzü güldürüyor."

Hamdi Arslan, henüz erken olmasına rağmen işaretlerin palamut balığının da önümüzdeki sezon bol miktarda avlanacağı yönünde olduğunu dile getirerek, "Henüz palamut avcılığına 3 ay gibi bir zaman var. Ancak şu andaki işaretler palamudun bol olacağı yönünde. Önümüzdeki sezon Karadeniz insanı palamudu doya doya yiyebilecek" diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 2537
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı