"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar 3.93'ün üzerinde, sterlin rekor kırdı

19 Mart 2018, Pazartesi 10:09
Dolar/TL sert yükselişlerin görüldüğü geçen haftanın ardından yeni haftanın ilk işlem gününe de yükselişle başladı, sterlin/TL rekor kırdı.

Dolar/TL sert yükselişlerin görüldüğü geçen haftanın ardından yeni haftanın ilk işlem gününe de yükselişle başladı.

Dolar kuru saat 09:40'da 3.9380'de yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL 4.8300 ile rekor seviyenin hemen altında yer alırken, sterlin/TL 5.4836 ile rekor kırdı.

Diğer taraftan dolar endeksi 90 seviyesinin hemen altında güçsüz bir görünüm çiziyor.

GÖZLER FED KARARINDA

Piyasalarda bugün TL'nin seyrini etkileyebilecek önemli bir veri akışı bulunmazken gözler çarşamba günü açıklanacak Fed kararlarına çevrildi. Bankanın bu toplantıda 25 baz puan faiz artışına gitmesine kesin gözüyle bakılırken, faiz artırımlarının sıklığına işaret eden mesajlar önemli olacak.

ABD Merkez Bankası (Fed) Powell başkanlığındaki ilk faiz kararını 21 Mart Çarşamba günü açıklayacak. Fed'in bu toplantıda 25 baz puan faiz artışına gitmesine kesin gözüyle bakılırken, yılın tamamı için bankanın kaç faiz adımı atacağına yönelik tahminler 2 ila 5 arasında oldukça geniş bir aralıkta yer alıyor. Analistler, 21 Mart'ta verilecek mesajların görünümü netleştirmeye yardımcı olmasını bekliyor.

Okunma Sayısı: 1054
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı