"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar faizi de yükseldi

23 Ekim 2018, Salı 17:22
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dolar cinsi zorunlu hesaplara ödenen gecelik faizi yüzde 2’ye çıkardı.

TCMB, dolar cinsi tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uyguladığı gecelik faiz oranını yüzde 1.50’den yüzde 2’ye yükseltti. TCMB, 18 Aralık 2017’den bu yana söz konusu faiz oranını yüzde 1.50 olarak uyguluyordu.

***

Güvende düşüş sürüyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ekimde geçen aya göre yüzde 3,4 düşüş kaydetti. Buna göre Eylülde 59,3 olan endeks değeri, Ekimde 57,3 olarak kayıtlara geçti. Böylece tüketici güven endeksi, son 10 yılın en düşük seviyesini gördü. Tüketici güven endeksi, en son 2008’deki küresel kriz döneminde 55.7 olmuştu. Hanenin maddî durum beklentisi endeksi de söz konusu dönemde yüzde 4,1 azalarak 73,5 oldu.

Etiketler: merkez bankası, dolar, faiz
Okunma Sayısı: 1384
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı