"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar rekora gidiyor

15 Aralık 2014, Pazartesi 17:37
Dolar/TL "kritik direnç" olarak ifade ettikleri 2,31'i aşarak 27 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 2,3226'yı gördü.

12 Aralık Cuma gününü 2,29 TL'den kapatın dolar kuru 14 Aralık Pazar günü yapılan operasyonun ardından 15 Aralık'ta güne yükselerek başladı. Doların yükselmesinde özgür medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hem bu konuda hem de Avrupa Birliği ile ilgili değerlendirmelerinin ektili olduğu ifade ediliyor. Açıklamaların ardından ateşi yükselen dolar kuru akşam saatlerinde 2,3799 TL civarında seyrediyordu. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 14 Aralık operasyonlarına ilişkin konuşmalarıyla siyasi tansiyonun yükselmesiyle dolar, geçen Ocak ayından bu yana ilk kez 2,35 lirayı aştı. Erdoğan, Koç Holding bünyesindeki Tüpraş’ın 3 milyar dolar yatırımla İzmit’te hayata geçirdiği Fuel Oil Dönüşüm Tesisi açılışında yaptığı konuşmada, yapılan operasyonlarla ilgili olarak Avrupa Birliği'nin (AB) ne düşündüğünü dert etmediklerini belirtti. 

Söz konusu ifadelerin AB'ye üyelik yolunda atılacak adımların zayıflayabileceği endişesi meydana getirdiğini dile getiren pisaya uzmanları ayrıca önümüzdeki dönemde de benzer adımların devam edebileceğine yönelik mesajlar verildiğine dikkat çekti. Bu durumun TL'nin değer kaybında etkili olduğu öne sürüldü. Erdoğan'ın konuşmasından sonra dolar kuru 11 ayın zirvesine çıktı. Euro da 2,9681 lirayı görürken, Euro-dolar paritesi 1,2471 seviyesinde seyretti. 

Etiketler: dolar, dolar fiyatları
Okunma Sayısı: 1109
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı