"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar/TL 2,82'nin altına geriledi

27 Nisan 2016, Çarşamba 11:10
Dolar/TL, bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesinde 2,82'nin seviyesinin altına geriledi.

Dün 2,85 sınırına kadar yükselen dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamaları sonrasında 2,8167'ye kadar gerilese de bu seviyelerde tutunamadı ve günü 2,8206'dan tamamladı. 

Bugün Asya piyasalarında en yüksek 2,8274'ü gören dolar/TL, dünkü düşüş eğilimi sürdürerek 2,8180'e kadar geriledikten sonra şu dakikalarda 2,8190 seviyelerinde dengelendi. Avro/TL ise en yüksek 3,1990'u görmesinin ardından şu sıralarda 3,1950'den işlem görüyor. 

Analistler, bugün Fed'in Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak faiz kararının ve karar metninde yer alacak açıklamaların dolar/TL'nin yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor. 

Fed'in karar metninde haziran ayı toplantısına ilişkin ipuçlarının aranacağını ifade eden analistler, dolar/TL'de 2,8150 ve 2,8070 seviyelerinin destek, 2,8500 seviyesinin direnç konumunda olduğunu dile getiriyor.

AA

Etiketler: dolar, fed
Okunma Sayısı: 1166
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı