"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başladı

08 Ocak 2018, Pazartesi 09:16
Dolar kuru, yeni haftaya hafif yükselişle 3.74 seviyesinden başladı.

Cuma günü açıklanan ve beklentilerin gerisinde kalan ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası 3.7313'e kadar gerileyen dolar/TL yeni haftaya hafif yükselişle başladı.

Kur, saat 08:40'da 3.7400'da işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.4950 ve sterlin/TL 5.0720 seviyesinde yer aldı.

Dünya gazetesinin aktardığına göre uzmanlar, yıl başından bu yana TL'de görülen iyimserliğin ana nedeni olarak dolardaki zayıf seyre ve küresel piyasalarda artan risk iştahına işaret ediyorlar.

Dolar endeksi, 20 Eylül'den bu yana gördüğü en düşük seviye olan 91.75 civarındaki hareketini sürdürüyor. Euro/dolar paritesi de 1 Ocak'tan bu yana 1.20 seviyelerindeki seyrini koruyor.

Öte yandan piyasalarda bugün, kasım ayı sanayi üretimi ve Hazine nakit dengesi verileri takip edilecek. Büyümenin öncü göstergelerinden olan sanayi üretimine ilişkin piyasa beklentisi yüzde 4.9 artış olacağı yönünde. Ekimde yüzde 7.3 büyüme kaydedilmişti.

Okunma Sayısı: 1138
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı