"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar ve Euro'da son durum?

10 Mayıs 2018, Perşembe 10:43
Merkez Bankası'nın döviz adımı ve ekonomi zirvesine karşın, dolar yeni güne 4.30 liranın üzerinde, euro da 5.10 liranın üzerinde, Borsa İstanbul Endeksi de yüzde 0.45 artışla başladı.

Dövizdeki hızlı tırmanış sürerken, Merkez Bankası dün sabah, TL depoları karşılığı döviz depoları ihale tutarını, 250 milyon dolar artışla 1.5 milyar dolara yükseltti.

Banka ayrıca, ikinci çeyrekte gerçekleştirilecek TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinde bir aylık vadede ihale tutarını 250 milyon dolara yükseltti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Beştepe'de yapılan ekonomi değerlendirme toplantısına ilişkin açıklamada, "Faiz ve döviz kuru baskısını azaltmak, bununla birlikte enflasyonla daha etkin mücadele etmek için gereken tedbirler alınacaktır" denildi.

Merkez'in adımı ve ekonomi zirvesinin etkisiyle dün erken saatlerde 4.3744 lira ile yeni tarihi zirveyi gören dolar 10 kuruş kadar geriledikten sonra akşam saatlerinde yeniden yükselişe geçti ve yeni günün ilk işlemlerinde 4.3052 liraya kadar çıktıktan sonra 4.27 – 4.28 lira aralığına çekildi.

Dün gün içinde 5.1794 lira ile, 5.1941 liralık tarihi zirvesine yaklaşan euro da, yeni günde 5.1130 liraya kadar yükseldikten sonra 5.07 – 5.08 lira aralığına döndü.

Borsa İstanbul Endeksi de, 11 ay sonra önceki gün 100 bin puanın altında kapandıktan sonra, yeni güne yüzde 0.45 artışla 100 bin 237 puandan başladı.

DHA

Etiketler: türk lirası, dolar, euro
Okunma Sayısı: 1430
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı