"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doların önlenemez yükselişi

07 Nisan 2018, Cumartesi 00:13
Türk Lirası, Amerikan Doları’na karşı Perşembe günü yaşadığı değer kaybını Cuma gününün ilk saatlerinde de sürdürdü.

Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece 4,0589’a kadar çıkan kur rekorunu tazeledi.BBC Türkçe’de yer alan habere göre, bu yılın başından beri Amerikan Doları’na karşı yüzde 6,71 değer kaybeden Türk Lirası, gelişmekte olan para birimleri arasında en kötü performansı gösteren dördüncü para birimi. Analistler kurun yükselişini merkez bankasının enflasyon ile mücadelede başarısız kalmasına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın para politikasını eleştirmesine bağlıyor. Aynı zamanda Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine dair söylentiler de kurdaki kırılganlığı artırdı. Ancak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bu iddianın doğru olmadığını söyledi.

‘Enflasyon hedefi 6-7 yıldır tutmuyor’

Reuters’a konuşan Capital Economics’ten William Jackson, “Yüksek bir enflasyon sorunu var ve merkez bankası 6-7 yıldır enflasyon hedeflerini tutturamadı. Kurun baskılanması takdirinde merkez bankasının hükümetin baskısı yüzünden hareket edemeyeceğine yönelik bir endişe var” dedi. Hürriyet gazetesinde yer habere göre Erdoğan TCMB’nin bağımsızlığı ile ilgili şu sözleri kaydetmişti. “Yurt dışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Sonra ben yurt dışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. “Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler.”

Etiketler: türk lirası, dolar
Okunma Sayısı: 1397
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı