"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dövizdeki yükseliş 2. el oto pazarını da vurdu

20 Eylül 2015, Pazar 15:09
Döviz kurundaki ve altın fiyatlarındaki hareketlilik, ikinci el oto pazarında araç satışlarını olumsuz yönde etkiledi.

Kurban bayramı öncesinde aracını satabileceği umuduyla pazara gelen vatandaşlar, müşteri bulamadı. Müşterilerin birçoğu ise pazara araç fiyatlarını öğrenmek için geldiğini ifade etti. 

Otomobilini satmak için Galericiler Sitesine gelen vatandaşlar, kendilerinden 15 lira ücret alan belediyeye tepki gösterdi. Belediyenin 15 lira karşılığında toprak arazi üzerinde, rüzgarın etkisiyle oluşan toz içerisinde satış yaptırdığını dile getirdiler. Zabıta ekipleri ise ücret ödemeden araçlarını satışa çıkartanların peşine düştü ve plakalarına ceza yazdı. 

Otomobil satanın çok olduğunu ama alıcının az olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, döviz kurları ve altın fiyatlarındaki hareketlilik yüzünden araçlarını satamadıklarını dile getirdi. Bir satıcı,

“Hareketlilik var ama alıcı yok. Neden yok? Dolar ve Euro fiyatları yüksek ve vatandaş dövizini bozdurmaktan korkuyor. İstikrarsızlık söz konusu. Vatandaş temkinli. Dövizdeki, altındaki fiyat belirsizliği ve her gün değişikliği yüzünden vatandaş şu an araç almak istemiyor. Geçmiş yıllarda bayram nedeniyle alım satım çok oluyordu. Şimdi buraya vakit geçirmek için gelenler var. Çünkü gidecek yeri yok. Tatil yapacak ekonomik gücü de yok. Piknik yapmaya bile gidemiyor ekonomik sıkıntı nedeniyle.” diye konuştu. 

Otomobilini satmak için gelen İlker Şahin de müşteri olmamasından şikayetçi. Öğle saatlerine kadar kimsenin araçla ilgili fiyat bile sormadığını anlatan Şahin,

“Bir de aracımızın satışı için bizden 15 lira belediye ücret istedi. Zabıta parayı aldı ve bizi galericiler sitesindeki yerler dolu diye dışarıdaki toprak yere gönderdi. Bakın bir sürü araç var ve 15 lira para ödedi. Ama toprak içinde, tozun içinde araç satmaya çalışıyoruz. Böyle bir rezalet olmaz. Hem para veriyoruz, hem de rezil ediyorlar.” dedi. 

Fiyatları pahalı bulan bir vatandaş ise iki haftadır ağabeyi için otomobil aradıklarını belirterek, “Piyasayı bilmiyoruz. Bayram öncesinde alalım dedik. Ama alacağımız aracın rakamı 30 bin lira civarında. Bakıyoruz. Belki bayramdan sonra alabiliriz. Daha iyi olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 2015
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı