"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dumankaya ailesine ait şirketler TMSF’ye devredildi

24 Eylül 2016, Cumartesi 09:53
Dumankaya ailesine bağlı şirketler "FETÖ’ye finansal destek sağladıkları” gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında TMSF’ye devredildi. Denizli'de ise iki büyük tekstil firması TMSF'ye devredildi.

Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği Halit Dumankaya,Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi, Uğur Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya’a ait şirketlere,TMSF yetkililerinin yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulunu oluşturmak üzere kayyım olarak atanmalarına karar verdi.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ile şirketin ortakları Halit Dumankaya, Necla Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya’nın mal varlıklarına soruşturma kapsamında el konulmuştu. Nisan ayında da şirketin murahhas üyesi olan baba Halit Dumankaya tutuklanmıştı.

20 BİNİ AŞKIN KONUT YAPTI

Türkiye’nin en çok tercih edilen 5 yaşam alanı geliştirici şirketinden biri olma başarısını yakalayan Dumankaya, 2014 yılı finansal bilgileri ile Capital 500 Türkiye listesinde cirosunu en çok artıran 25 firma arasında 3. sırada yer aldı.

"Kent insanının doğal hayata uyumlu bölgelerde yaşama isteğini" göz önüne alarak İstanbul’un çeşitli bölgelerinde her biri farklı bir mimari anlayışa sahip, her biri yeni bir yaşam biçimi sunan projeleri ile bugüne kadar 20.000’i aşkın konutun inşasını gerçekleştirdi.

DEVAM EDEN ÇOK SAYIDA PROJESİ VAR

Dumankaya'nın hali hazırda satışı devam eden çok sayıda konut, ticari alan ve ofis projesi bulunuyor. Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Mozaik ve Dumankaya Miks anılan konut projelerinden bir kaçı.

ERHAN BİRGİLİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bank Asya Yönetim Kurulu eski Başkanı Erhan Birgili de ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DENİZLİ’DE İKİ ŞİRKET TMSF’YE DEVREDİLDİ

Denizli'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaklarından biri tutuklanan, biri firarda olan Üçgül Çorap ve Eva Nil Tekstil, mahkeme kararıyla TMSF’ye devredildi. 

Denizli’de bulunan Eva Nil Tekstil ve Üçgül Çorap Anonim Şirketleri, nisan ayında iflas erteleme başvurusu yaptı ve talepleri üzerine mahkeme iki şirkete 18 Ağustos’ta Devrim Ekinci, Canan Ulutürk Akçil, Doç. Dr. Güngör Durur ve Müge Uygurlu Şık’ı kayyım olarak atadı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında iki şirketin ortaklarından işadamı Veli Yağcı gözaltına alınıp, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Kardeşi Abdullah Yağcı hakkında savcılık yakalama kararı verdi. Ancak firar eden Yağcı, yakalanamadı. 

Savcılığın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması sırasında 4 kayyım 8 Eylül’de Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak kayyımluktan istifa ettiklerini bildirdi. Kayyımların istifa etmesi üzerine Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, ara karar verip kayyımların istifasını kabul etti ve iki şirketin Tasurruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmesine karar verdi.

Dumankaya Ailesi'ne ait şirketler TMSF’ye devredildi

Mahkeme kararında şirket ortakları Abdullah Yağcı ve Veli Yağcı hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY üyeliği suçundan soruşturma yapıldığı ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi. OHAL nedeniyle yayınlanan 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 19’uncu maddesinde, "Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 133. maddesi gereğince kayyım atanmasına karar verilen şirketlerde görev yapan kayyımların yetkileri hakim veya mahkeme tarafından TMSF’ye devredilir ve devir ile kayyımların görevleri sona erer" hükmüne dayanarak iki şirketteki kayyımların görev ve yetkileri kaldırılarak, yönetimleri TMSF’ye devredildi. Mahkeme kararı gereği Üçgül Çorap ve Eva Nil Tekstil şirketlerine TMSF tarafından kayyım atanacak.

DHA

Etiketler: dumankaya, kayyım
Okunma Sayısı: 3104
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı