"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünya bankasından çok ciddi uyarı

22 Nisan 2017, Cumartesi
Dünya Bankası Başkanı Jim Kim, gelişmekte olan ülkelerin üçte ikisinde otomasyon dolayısıyla işlerin yok olabileceğini söyledi.

Kim, böyle bir durumun mülteci akışını ve çatışmaları arttırabileceği uyarısında bulundu. Dr. Kim, bu konuşmayı Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Washington’daki yarı yıl toplantıları sırasında yaptı.

Toplantı için dünyanın birçok ülkesinden yetkililer de Washington’da. Toplantılara Türkiye’den de Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katılıyor. Kim, otomasyonun ne kadar iş kaybına sebep olacağını bilmediklerini söyledi. Dünya Bankası Başkanı Jim Kim, iş seçeneklerine yönelik tehdidin yoksul ülkelerdeki internet kullanımı sayesinde birçoklarının başka ülkelerdeki insanların çok daha konforlu yaşadıklarını anlamasından kaynaklandığını belirtti. Dünya Bankası Başkanı konunun acil olduğunu, çünkü dünyanın çatışmalar, iklim değişikliği, kıtlık ve mülteci krizi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu kaydetti. Kim çözümün, trilyonlarca doların çok az kazanan ya da kazanmayan özel sermayeye aktarılmasıyla bulunabileceğini açıkladı.

Etiketler: dünya bankası
Okunma Sayısı: 4491
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı