"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünyanın en büyük kesilmemiş elması yine satılamadı

01 Temmuz 2016, Cuma 12:47
Dünyanın en büyük kesilmemiş 1109 karatlık elması, İngiltere'deki açık artırmada da satılamadı. "The Lesedi La Rona" adlı elmasın 2,5 milyar yıllık olduğu aktarıldı.

Dünyanın en büyük kesilmemiş elması İngiltere'nin başkenti Londra'daki açık artırmada, tekliflerin belirlenmiş asgari fiyata ulaşamamasından dolayı satılamadı. 52 milyon Sterlin'den (yaklaşık 70 milyon dolar) daha fazla bir fiyata satılması beklenen elmasa, açık artırmada en yüksek 45 milyon Sterlin (yaklaşık 61 milyon dolar) verildi. 

"BİZİM IŞIK" ELMASI

Dünyanın en büyük kesilmemiş elması The Lesedi la Rona, geçen yıl Afrika'nın güneyindeki Botswana'daki bir madende bulunmuştu. 1109 karatlık elmas, geçen yıl Kasım ayında çıkarıldığı ülkede açık artırmaya çıkarılmış ve satılamamıştı. Bir tenis topu büyüklüğündeki elmasın 2,5 milyar yıllık olduğu belirtiliyor.

Kanadalı Lucara Diamond şirketi tarafından bulunan elmas, Botswana'da konuşulan Setsvana dilinde "bizim ışık" anlamına geliyor. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK ELMASI KESİLEREK DOKUZ TAŞA BÖLÜNMÜŞTÜ 

Dünyanın en büyük "Cullinan" adlı elması ise 1905'te Güney Afrika'da bulunmuştu. 3106 karatlık elmas, dokuz taşa bölünmüştü. 

Söz konusu elmasın bölünen taşlarının çoğu, İngiliz Kraliyet ailesinde bulunuyor. 

EN PAHALI ELMAS, 63,1 MİLYON DOLARA DUBAİ MERKEZLİ ŞİRKETE SATILMIŞTI

Dünyanın en pahalı elması Mayıs ayında Kanadalı Lucara Diamond şirketi tarafından 63,1 milyon dolara Dubai merkezli Nemesis International DMCC şirketine satılmıştı. 

"The Constellation" adlı elmas, Kasım 2015'te yine Botswana'daki bir madenden çıkarılmıştı. Dünyada en fazla elmasın Botswana'da çıkarıldığı biliniyor.

Okunma Sayısı: 2361
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı