"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eczanelerde ‘kırmızı’ alarm

26 Temmuz 2017, Çarşamba
Türkiye’de binlerce eczacının gizli iflas durumları yaşadığı ileri sürüldü.

Eczanesini kapatmak isteyen eczacılar ya evini satıyor ya banka kredisi çekmek zorunda kaldığı bildirildi. Türkiye genelinde 25 bin 500 eczane bulunuyor. 37 eczacılık fakültesinde, 10 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü, her yıl ise 1400 yeni mezunun olduğu belirtiliyor. Eczacılar, hükümetinin uyguladığı ilaç politikaları nedeniyle son yıllarda sorunlarının katlanarak arttığını, çok sayıda eczacının borç batağında olduğunu ve iflasın eşiğine gelmesinden şikayetçi. Eczacı Avni Kurtuldu, mevcut yasanın 3 bin 500 kişiye bir eczane açılmasını önerdiğini anımsatarak “Türkiye’deki eczacılık fakültesi öğrenci sayısı 10 bin ve her yıl 1400 mezun var. Bu durumda Türkiye’nin hiçbir yerinde eczane açılamaz. Aşırı şişkinlik var.” dedi. Eczanelerin Türkiye’de sağlık sisteminin emniyet supları olduklarına dikkat çeken Kurtuldu, “Eczaneler kırmızı alarm veriyor. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz” diye konuştu. 

Etiketler: eczane
Okunma Sayısı: 3565
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı