"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eğitimli işsizlik zirveye koşuyor

22 Ekim 2017, Pazar 16:40
İşsizlik en çok eğitimlileri vuruyor. Üniversite mezunlarının işsizlik oranı son 1 yılda 110 bin artışla 1 milyon 35 bine yükseldi.

OECD verilerine göre yükseköğretim mezunlarının işsizlik oranlarında Türkiye, Yunanistan ve İspanya’dan sonra üçüncü sırada. Gazeteduvar’ın haberine göre, işsizlik oranları çift haneye yerleşti. En çok üniversite mezunlarını vuran işsizlik rakamlarında Türkiye zirveye oynuyor. OHAL süreci de genç işsiz sayısını arttırdı. Bu tesbitler CHP MYK’ya sunulan ekonomi raporundan. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun hazırladığı rapora göre, resmî işsizlik oranı yüzde 10,7 açıklandı. Ancak buna iş aramadığı halde iş bulduğu an çalışmaya hazır olanlar, iş bulma ümidi olmayanlar, mevsimlik çalışanlar dahil edildiğinde gerçek işsizlik oranı yüzde 16,7, gerçek işsiz sayısı ise 5 milyon 778 bin.

OHAL GENÇ İŞSİZLİĞİ ARTTIRDI

Rapora göre Türkiye’de 15-24 yaş arası her beş gençten birisi işsiz. Genç işsizliğinde 2016 Temmuz ayından itibaren, yani OHAL döneminde, 1,4 puan artış oldu, gençlerin işsizlik oranı yüzde 21,7 olarak gerçekleşti. 2016’nın Temmuz ayına göre bakıldığında 15-24 yaş arasındaki gençlerin istihdamı yüzde 2,9 artarken genç işsizliği yüzde 11,2 artış gösterdi. OHAL döneminde 120 bin genç, işsiz kaldı. İşsiz kalan gençlerin 41 bini erkek, 78 bini kadınlardan oluşuyor. Genç işsizlerin yüzde 64’ü kadın.

EN YÜKSEK İŞSİZLİK ORANI EĞİTİMLİLERDE

En düşük işsizlik oranı yüzde 5’le okur-yazar olmayanlar arasında gerçekleşti. En yüksek işsizlik oranı ise yüzde 14’le yükseköğretim mezunları arasında görülüyor. Son 1 yıl içerisinde yükseköğretim mezunu işsizlerin sayısı 110 bin kişi artışla 1 milyon 35 bine yükseldi. OECD verilerine göre yükseköğretim mezunlarının işsizlik oranlarında Türkiye, Yunanistan ve İspanya’dan sonra üçüncü sırada.

**

Okumak için tıklayınız:

Gencim, işsizim ve muhtacım: 700 bin genç işsiz, 9 milyon muhtaç!

Maliye Bakanı Ağbal: Bütçe 31,6 milyar lira açık verdi

Şimşek: Her şey güllük gülistanlık

2018 yılında kemer sıkacağız

6 bin milyoner Türkiye’yi terk etti

***

Okumak için tıklayınız:

Uçurum büyüyor: Fakir daha da fakirleşiyor; milyoner sayısı da artıyor!

Fakir daha da fakirleşti

İsrafın faturası millete kesilmesin

Artarak çift haneye devam: Enflasyon rakamları açıklandı!

Dikkat: Gıda enflasyonu artmaya devam edecek

Enflasyon, asgari ücret yiyor

Etiketler: işsizlik
Okunma Sayısı: 5036
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı