"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı

01 Kasım 2014, Cumartesi 13:25
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin Irak ihracatında 10 ayda 800 milyon dolar kayıp yaşandığını kaydetti.

Büyükekşi, Kırklareli'nde açıklanan ekim ayı ihracat rakamlarının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yurtdışı mağazacılığın Türkiye açısından çok önemli olduğunu dile getiren Büyükekşi şunları söyledi:

"Şu an yurtdışında Türkler'in mağaza sayısı 5 bine yaklaşıyor, 2023 yılında hedef 20 binlere çıkarabilmek. Kendi dağıtım ağımızı kurup şu an da belli firmalar hızlı şekilde bunu yapıyor. O yüzden de 2023 yılında, 10 yılda 10 marka yaratma hedefimiz var. Şu an da biz de en konuya yaklaşmış marka olarak birinci derecede THY'yi görüyoruz, ikinci Beko'yu görüyoruz, sayıları bunların artarak devam edecek."

Irak'taki ihracat kaybına ilişkin sorulan soruya ise Büyükekşi şöyle yanıt verdi:

"Irak'la ilgili yüzde 49 düşüş yaşadığımızda bunun taban olacağını söylemiştim. Sonrasında yüzde 25 düştü, şu an düşüş yüzde 22,6, Ocak-Ekim'deki değişim de yüzde -8,5. 800 milyon dolar kaybımız var, bu kaybın 470 milyon doları çelik sektöründen kaynaklanıyor, 104 milyon doları kimyevi maddeler sektöründen, 98 milyon doları da ağaç ve orman ürünleri sektöründen kaynaklanıyor. Bunu da alternatif yolları kullanarak yöneteceğimizi düşünüyoruz. Hem Suriye'de hem İran'da beklentimizin üzerinde değişim var." 

Okunma Sayısı: 1112
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı