"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekmeğe zam yine kapıda

11 Haziran 2022, Cumartesi 15:55
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal savaşı nedeniyle küresel açlık krizi endişesi here geçen gün artarken uzmanlar, krizin çözümünün aylar süreceğini söylüyor.

Uluslararası Tahıl Konseyi ise yaşananların ekmek gibi temel gıda ürünlerinin fiyatını artıracağı uyarısı yapıyor. Karar gazetesinin haberine göre; Birleşmiş Milletler (BM) küresel açlık tehlikesine karşı Ukrayna’dan tahıl tedariği yolunu açmaya çalışıyor.

Ancak uzmanlar Karadeniz’de Rusya ile anlaşma sağlansa bile gemi nakliyeciliğinin aylarca sağlıklı yapılamayacağını belirtiyor. Ukrayna hükümeti yetkilileri, Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı işgal öncesinde dünyanın dördüncü büyük tahıl ihracatçısı olan Ukrayna’nın elinde bulunan 20 milyon ton tahılın ihraç edilemediğini bildiriyor. 

Etiketler: ekmek, zam
Okunma Sayısı: 1299
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Halil

    13.6.2022 22:08:38

    Ekmek lüks oldu memlekette. Adamlar çıkmış utanmadan sıkılmadan büyüyoruz diye hikaye anlatıyorlar. Akp yine kazanacak ve milletçe bizler kaybedeceğiz. Ekonomik olarak

  • Gültekin

    12.6.2022 10:51:35

    Yoksulun elinde kuru bir ekmeği kaldı, bunu da pasta gibi küçülterek her geçen gün fakirin ekmeği çalınıyor. Şayet zamlar durdurulamıyorsa uygulanan bütün ekonomik tedbirlerin yanlış olduğunun işaretidir. Acil kalıcı ve netice veren ekonomik tedbirlerin alınması zorunlu hale geldi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı