"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekmek israfı 1.5 milyar dolara mal oldu

11 Aralık 2017, Pazartesi 10:05
Türkiye’de günlük 12 milyon ekmeğin israf edildiği belirlenirken, ekmek israfının ekonomiye yansıması 1.5 milyar dolar oldu.

Dünya gazetesinin aktardığına göre, Türkiye’de günlük 120 milyon adet ekmek üretiminin gerçekleştiği ancak bunun yaklaşık yüzde 10’unun, yani 12 milyonu ise israf edilerek çöpe gittiği belirlendi. Bu israfın ekonomiye yansıması ise 1.5 milyar dolar oldu. 

Türkiye'de üretilen ekmeğin büyük bir kısmı üretiminin yapıldığı fırınlarda israf edilirken, fırınları haneler ve personel/öğrenci yemekhaneleri takip etti.

UN ÇUVALI 52 LİRADAN 80 LİRAYA

Son zamanlarda ekmeğin gramaj tartışmalarının yaşandığı Türkiye’de 12 binin üzerinde ruhsatsız fırın olduğu belirtilirken, geçtiğimiz yıl çuvalı 52 lira olan un bu yıl 80 liraya kadar çıktı.

GRAMAJA AYAR

Geçen günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nde değişiklik yaparak ekmekteki fiyat aralıklarını yeniden belirlemişti. Buna göre ekmeğin gramajı 250 gramdan 200'e düşürülmüştü.

Okunma Sayısı: 1039
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı