"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekmekte zam bilmecesi

27 Temmuz 2018, Cuma 18:05
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ekmeğe yüzde 15 zam geleceğini açıkladı.

Sputnik’te yer alan habere göre Balcı, “il il farklılıklar olabilir ama kilosu en fazla 5.75 TL olacak” dedi. Ticaret Bakanlığı ise bir gün sonra yaptığı açıklamada “Türkiye Fırıncılar Federasyonunun ne ülke genelinde ne de herhangi bir il için tek başına ekmek fiyatı belirleme yetkisi bulunmamaktadır. Bu doğrultuda ekmeğe yüzde 15 zam yapıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” açıklaması yaptı. İstanbul Ticaret Odasına bağlı fırınlar, ekmeğe 25 kuruş zam yapmış ve kentte ekmek 1 buçuk liraya satılmaya başlamıştı. Fırıncılar Odası’na bağlı olanlar ise ilerleyen günlerde zam yapacaklarını duyurmuştu.

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki ekmek zammına tepki gösterdi ve Ankara’da “Askıda Ekmek Projesi” başlatacaklarını duyurdu.Ankara’da, özellikle de Çankaya’dan başlamak üzere “Askıda Ekmek Projesi”ni hayata geçireceklerini belirten Bahçeli,  “Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde ‘Bana askıdan bir ekmek verebilir misin?’ diyebilmeli. Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve  yardımlaşma dinamikleri harekete geçirilebilmeli. Unutmayalım ki inancımız ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ esasına dayanmaktadır.” diye konuştu.

Ticaret Bakanlığı: İddialar gerçeği yansıtmamaktadır

"Esnafın dayanacak gücü kalmadı"

Ekmeğe yüzde 15 zam geliyor

Etiketler: ekmek, zam
Okunma Sayısı: 919
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı