"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekonomik büyüme için reformlar gerekiyor

09 Ekim 2015, Cuma
Ekonomide büyüme sağlamak için bazı konularda reforma ihtiyaç olduğunu söyleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Özellikle hukuk ve eğitim sistemlerinde reformların yapılması elzem” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ekonomideki düşüşün sebeplerini değerlendirdi. 2015 ve 2016’yı hasarsız atlatmak için yapılması gerekenleri anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, detaylara bakıldığında büyümenin gidişinin olumlu olmadığı ifade etti. “Yılın ilk çeyreğine ilişkin ekonomik büyüme oranı yüzde 2,3 olarak açıklandı” diyen Hisarcıoğlu, “Kamuoyunda daha düşük bir oran beklendiğinden bu oran olumlu olarak karşılandı. Ancak büyümenin detaylarına bakıldığında ortaya çıkan resmin o kadar da olumlu olmadığı görülüyor” şeklinde konuştu.

HASARSIZ ATLATMAK İÇİN NELER YAPMALI?

2015 ve 2016’yı hasarsız atlatmak için bazı reformlar yapılması gerektiğinden bahseden Hisarcıoğlu,  “Çağın gerisinde kalmış eğitim sisteminin güncellenmesi gerekiyor. 2015 ve 2016’yı hasarsız atlatmak için, son üç yılda yaptıklarımızdan daha farklı şeyler yapmak gerekiyor. Mesela; ‘Yargıya olan güveni artırmak için hukuk sistemi reformu, bu çağın gerisinde kalmış eğitim sistemini güncelleyecek bir eğitim reformu, demokrasinin kalitesinin yükseltilmesi, iç tasarrufların artırılması, Merkez Bankası başta olmak üzere kamu kurumlarının itibarlı hale getirilmesi, vergi sisteminin yeniden tasarlanması, kamu idaresinde şeffaflık ve hesap verilirliğin sağlanması gibi pek çok alanda yeni yapısal düzenlemelere ihtiyaç var.’ Bunları yapabilirsek yaklaşan küresel faiz artışı ve eskisine kıyasla daha az borçlanma olanakları ortamından şimdiki kadar endişe duymamıza gerek kalmaz. Tam tersine bunları yapmamız halinde, ortaya çıkacak yeni büyüme hikâyemiz ileriye daha umutlu bakmamızı sağlar” dedi.

Okunma Sayısı: 1363
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı