"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Elektrik faturaları çarpıyor: 'Zamlar devam edecek'

03 Eylül 2018, Pazartesi 23:22
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), son elektrik zammının ardından faturaya yılda 132 lira daha fazla ödeneceğini açıkladı.

Yıllık fatura 1512 liraya çıkacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 1 Eylül itibariyle konutta elektriğe yüzde 9 zam yapıldığını açıklamıştı. Yazılı açıklama yayınlayan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), enerjiye ‘üç ayda bir zam’ mekanizmasının ortadan kaldırılarak ‘her ay zam’ düzenine geçildiğini, geçen ayın ardından bu yıl da zam yapıldığını kaydetti. EPDK, normalde 1 Ekim’de yapması gereken zammı 1 Eylül’de yapmıştı. EMO, zamların ‘çıplak enerji bedeli ve perakende hizmet bedelini kapsayan perakende enerji bedellerine yapılan yüksek zamlar’dan kaynaklandığını aktardı.

Zamlar devam edecek

Bir evdeki asgari tüketim üzerinden 4 kişilik bir ailenin 230 kilovat saat elektrik harcadığı dikkate alındığına dikkat çekilen açıklamada, ‘’Fon ve vergi kesintileri de eklendiğinde konutların aylık faturası 126 liraya çıkacak. Geçen ay yapılan zamla aynı faturanın 115 lira olduğu göz önüne alınırsa, 1 ay içinde gelen zam 10 lirayı bulmuş oluyor. Geçen yıla göre ise konutların elektrik faturalarındaki artış 31 TL’ye ulaştı.” denildi.

EMO, yüksek zamların bir kısır döngüye girildiğinin işareti olduğunu belirterek elektrik fiyatlarındaki artışın, tüm ürünlerde artış olacağı anlamına geldiğini ifade etti. Açıklamada, ekonomideki krizin de elektriğe zamların devam edeceğini gösterdiği anlatıldı.

Etiketler: elektrik, emo, zam
Okunma Sayısı: 2991
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı