"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Elektrik fena çarpacak

28 Mayıs 2016, Cumartesi
Meclis’te görüşülecek Elektrik Piyasası Kanunu, önemli değişikliklere imza atacak. Teklifin yasalaşması halinde Akkuyu başta olmak üzere, nükleer tesis kurmak için kıyı ve sahillere, zeytinlik sahalara, askeri arazilere girilmesinin önünü açılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın isteğiyle AKP’li Nureddin Nebati ve arkadaşları tarafından verilen, Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi önümüzdeki hafta Meclis’te ele alınacak.

CHP Denizli Milletvekili ve TBMM Enerji Komisyonu Üyesi Kazım Arslan, tasarının elektrik faturalarına ilişkin yargı kararlarını ekarte edeceğine dikkat çekerek, “AKP, mahkeme kararının önünü tıkamak için yasa çıkarma telaşına girdi” dedi. Elektrik Piyasası Teklifi ile AKP, kayıp-kaçağın kendisine değil, sadece tarifenin yüksekliğine dava açılabilecek, böylece yargı yolu kısıtlanacak” diyen Arslan, getirilmek istenen düzenlemelenin sakıncalarını anlattı.

33 milyar geri ödenmeyecek

Teklif, kayıp-kaçağa dava açmanın önüne geçecek, 33 milyar TL’lik kayıp-kaçak vatandaşa geri ödenmeyeceğini söyleyen Arslan, Elektrik Piyasası Kanun Teklifi ile 36 milyon abonenin elektrik faturalarındaki yükleri katlamanın yolunun açıldığını aktardı.

Çevre mevzuatına tümüyle aykırı büyük yapılaşmalara, belli şirketlere 2019 yılına kadar cezadan muafiyet getirilirken, dağıtım şirketlerinin yatırım harcamaları, tüm kayıp-kaçak bedelleri faturalarımıza yasa zoruyla yansıtılacağını söyleyen Arslan ‘’Kayıp-kaçak bedelinin iadesi için açılan davalarda da sonuç alma yolu yasayla kapatılacak.Yasanın yürürlük tarihinden sonraki yatırım harcamaları abonelere “dağıtım tarifesi’ kapsamında ödetilecek. Teklifin son haliyle, yasanın yürürlük tarihinden sonraki yatırım harcamaları abonelere ‘dağıtım tarifesi’ kapsamında ödetilecek.Nükleer enerji için çevre talanına yol açılacak, kıyı, çevre mevzuaatına istisnalar getirilecek. Nükleer tesisi kurma uğruna, yapı denetimi mevzuatına aykırı biçimde istisnalar yaratılacak’’ ifadelerini kullandı.

 

Okunma Sayısı: 1971
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı