"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Elektrikli otomobil yapmalıyız

21 Kasım 2014, Cuma
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak: “Yerli otomobil duruşu çok net. İçten yanmalı motor yerine elektrikli ve hibrit motor için çalışma daha uygun olacaktır.”

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Türkiye gibi iddiası olan bir ülkenin sadece otomobil yapma hedefi küçük bile kalır. İçten yanmalı motorlarda çalışmak yerine elektrikli ya da hibrit motorlarla çalışma çok daha doğru olur” dedi.
Olpak, 15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında yerli otomobilden, Türkiye’nin yeni teknolojilerine, helal turizmden İslâmî finans ve bankacılık konularına kadar pek çok başlığın fuarda yer alacağını söyledi.  Bu yıl 15’inci kez İstanbul CNR Expo Center’da gerçekleştirilecek. 26–30 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek fuar, 103 ülkeden gelecek 7.000’i aşkın misafir iş adamıyla birlikte toplamda yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Ethem Sancak da babayiğitliğe aday

Olpak, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na 22 ülkeden 80 bakanın da katılacağını kaydetti. Toplantıda soruları cevaplayan Olpak, MÜSİAD’ın 3 yılı aşkındır yerli otomobil için çalışmalar yaptığını söyleyerek şunları kaydetti:
“MÜSİAD’ın yerli otomobil duruşu çok net. Bu konuda çok panel ve zirve düzenledik. Türkiye gibi iddiası olan bir ülkenin sadece otomobil projesi küçük kalır. Bir de şu tesbit var. İçten yanmalı motor piyasasındaki firmalar bu alanda büyük yer tutmuş durumda. O yüzden içten yanmalı motor yerine elektrikli ve hibrit motor için çalışmanın daha uygun olacağını düşünüyoruz. Yerli oto konusunda “bir babayiğit aranıyor” sloganı kapsamında Ethem Sancak’ın önümüzdeki günlerde yerli otomobil ile ilgili bir sunum yapacak.”

Murat BAĞLI / İstanbul

Okunma Sayısı: 770
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı