"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emekçiler borcunu ödemekte zorlanıyor

14 Ekim 2018, Pazar 21:46
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Türkiye’de kamu personellerinin hayat şartlarını ortaya koyan bir araştırma gerçekleştirdi.

Buna göre yükselen vergiler ve enflasyona rağmen sabit tutulan maaşlar, özellikle büyükşehirlerdeki zor şartlar, işçiler için hayata tutunmayı oldukça zorlaştırıyor. Geçinimi sağlamak için çözümü borç almakta bulan kamu personeli, çoğu zaman bu zor ekonomik şartlar yüzünden borcunu ödeyemiyor. T24’te yer alan habere göre, Emekçilerin yalnızca yüzde 25’i tasarruf yapabiliyor. 10 kamuemekçisinden en az 8’i borçlu. Konut ya da araba gibi ihtiyaçlar için değil, gündelik hayatın devamı için borçlanmak durumunda kaldıklarını söylüyorlar. Emekçiler için temel borçlanma kanalı ise yüzde 86.8’lik oranla bankalar. Emekçilerin yüzde 90’ı borç ödemelerinde zorlandığını söylüyor. Yüzde 74’ü hayat düzeylerinin son 5 yıl içinde kötüye gittiğini ifade ediyor.

Etiketler: borç, emekçi, işçi, maaş
Okunma Sayısı: 1138
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı