"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emniyet güçleri tefecilere fırsat vermiyor

15 Aralık 2018, Cumartesi 15:43
İçişleri Bakanlığından, tefecilere yönelik operasyonların geçen yıla göre yüzde 48 oranında arttığı, operasyonlarda gözaltına alınan bin 697 şüpheliden 196'sının tutuklandığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığınca, 2018 yılında tefecilere yönelik operasyonlarda gözaltına alınan bin 697 zanlıdan 196'sının tutuklandığı bildirildi. Güvenlik güçleri, tefecilere yönelik operasyonlara hız verdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2018 yılında tefecilere yönelik düzenlenen operasyonlarda, geçen yıla göre yüzde 48 oranında artış oldu. Güvenlik güçlerince bu yıl 668 tefecilik olayına müdahale edilirken, bu olaylarda bin 697 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan 196'sı tutuklandı.

Geçen yıl ise tefecilik operasyonlarında bin 112 kişi gözaltına alınmış, bunların 68'i tutuklanmıştı.

Emniyet birimleri, tefecilikle mücadele kapsamında bir taraftan vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirirken, diğer yandan Mali Suçlar Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile iş birliği içinde tefecilik olaylarının tespitine yönelik çalışmalara devam ediyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) birimlerince, özellikle "modern tefecilik" olarak nitelendirilen "pos tefecilerine" yönelik gerekli önlemlerin alınması için çok sayıda soruşturma yürütülüyor.

 

AA

Okunma Sayısı: 1382
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı