"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En büyük kirletici Çin, en büyük temiz enerji yatırımcısı oldu

06 Aralık 2015, Pazar 12:34
Dünyanın en büyük kirleticisi sıralamasında birinci olan Çin, temiz enerji yatırımında da listenin başında bulunuyor.

Çin, 2014 yılında yenilenebilir enerji alanında yaptığı 89 milyar dolarla listenin ilk sırasına yerleşti.

ABD ve İngiltere tarafından desteklenen 2015 İklim Ölçüsü Araştırma Raporu’na göre Çin, yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapan ülkeler arasında en büyüğü konumunda bulunuyor. Çin’i Brezilya, Şili ve Güney Afrika ve Hindistan takip ediyor.

Söz konusu rapor, dünyada yeşil enerji yatırımı ve sermaye dağıtımı açısından dünyanın en önemli 55 gelişmekte olan ülkelerin performansını baz almakta.

Raporda, Çin’in temiz enerji evriminde sadece gelişmekte olan ülkeler alanında değil, aynı zamanda tüm ülkeler için de kritik rol oymamaya devam edeceği vurgulandı.

Çin, çevreyi kirleten kömür merkezli enerji santrallerinin yerine bir çok yenilenebilir enerji projelerini hayata geçirmeye başladı. Uzakdoğu ülkesi Çin, 2014’te 35 GW yeni yenilenebilir enerji yatırımı yaptı ve bu rakam Afrika’nın Sahraaltı yada Aşağı Sahra olarak da bilinen bölgesindeki Güney Afrika ve Nijerya hariç 49 ülkenin toplam operasyon kapasitesinden fazla durumda bulunuyor.

Etiketler: temiz enerji, kirlilik, çin
Okunma Sayısı: 1430
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı